Tidenes comeback da Brady tok sin femte Super Bowl-seier

New England Patriots var slått ned og nesten talt ut, men anført av Tom Brady sto laget for tidenes comeback og slo Atlanta Falcons 34–28 i Super Bowl.

Tom Brady med trofeet etter å ha regissert tidenes comeback da New England Patriots scoret kampens 31 siste poeng og slo Atlanta Falcons 34-28 i Superbowl.

På 50 tidligere Super Bowls hadde intet lag vunnet etter å ha ligget under med flere enn 10 poeng.

Patriots lå under med 25 poeng (3–28) tidlig i 3. periode, men spiste seg stadig innpå og utlignet ett minutt før slutt etter et eventyrlig angrep over hele banen.

Tidenes første Super Bowl-forlengning ble spill mot ett mål. Brady førte laget sitt ubønnhørlig over banen inntil James White løp inn vinnerpoengene fra to yards.

– Jeg måtte bare komme meg inn, sa White, som scoret to touchdown og i tillegg løp inn to uvurderlige ekstrapoeng i Patriots' opphenting.

Les også

Fotballikonets Trump-støtte skaper Super Bowl-støy

New England Patriots quarterback Tom Brady (nummer 12) hever armene i været etter avgjørende touchdown mot Atlanta Falcons i overtid i det 51. Super Bowl på NRG Stadium i Huston i Texas i natt.

Skaffet to nødvendige ekstrapoeng

Angrepet som ga utligning, inneholdt blant annet et mirakuløst pasningsmottak av Julian Edelmann, som stupte inn blant to motspillere etter at en av dem hadde slått ballen opp i luften, og med dødsforakt fikk fingrene på den centimeter før den traff gresset.

Det endte med at White løp inn sitt første touchdown og Brady lyktes med pasningen til Danny Amendola for to helt nødvendige ekstrapoeng for å tvinge frem forlengningen.

– Vi løftet hverandre da vi var nede. Falcons har et stort lag, men vi fikk til litt flere spill enn dem. Jeg er så stolt av å være en del av dette laget, sa Brady.

New England Patriots quarterback Tom Brady (nummer 12) kster en ball som ga to ekstrapoeng og spilleforlengning mot Atlanta Falcons i fjerde omgang i Super Bowl i natt.

Den største

39-åringen, som i første halvdel så ut som en helt ordinær quarterback, viste etter pausen hvorfor han ganske sikkert vil bli husket som tidenes største.

Brady er den første quarterback som vinner Superbowl fem ganger, og den første spiller som er Superbowls MVP (mest verdifulle spiller) fire ganger.

Lenge så dagen ut til å skulle bli Matt Ryans og hans Falcons-lagkameraters. Ryan vant lørdag avstemningen om å bli sesongens MVP foran Brady, og lenge så han ut til å bli det i finalen også.

New England Patriots' quarterback Tom Brady holder det kjente Vince Lombardi-trofeet mens han blir intervjuet av Terry Bradshaw, etter at Patriots slo Atlanta Falcons og vant Super Bowl i natt.

Det ville i så fall sikret klubbens første NFL-tittel noensinne. Hjulpet av sitt ofte undervurderte forsvar, som i første halvdel herjet med Brady og hans angrep, leverte Ryan sjokkbehandling til favoritten og regisserte touchdown i to lynangrep på rad i 2. periode.

Så scoret Atlanta igjen i motstanderens neste angrep, og på et blunk sto det 21–0.

Patriots reduserte med et trepoengspark fem sekunder før pause, men det virket som «game over» ved halvtid.

Lady Gaga svever over scenen i Superbowl-pausen.

Etter at Lady Gaga på spektakulært vis underholdt i pausen, trodde nok de fleste at resten ville bli et gjesp da Atlanta økte til 28–3 tidlig i 3. periode.

Les også

Tallene som viser at Champions League-finalen er større enn Super Bowl

Atlanta Falcons' Grady Jarrett takler New England Patriots' quarterback Tom Brady i kampens fjerde omgang.

Overdådig

Men da hadde moroa så vidt begynt. Tom Brady, som før pause for første gang i sin sluttspillkarrière så en feilpasning løpt tilbake til touchdown, leverte to touchdownpasninger til lagkamerater og regisserte dessuten angrep som førte til et trepoengspark og Whites første TD-løp. Tilsammen endte han med overdådige 466 pasningsyards.

Falcons omsatte to ballerobringer i 14 poeng før pause. Da Patriots erobret ballen fra Ryan med en hard takling i 4. periode, førte det til angrepet som ga 20–28 og skapte spenning for alvor.

I neste Falcons-angrep var laget i posisjon til å punktere kampen med et trepoengspark, men så ble Ryan taklet med ballen langt bak linjen, og en straff for holding skjøv laget ut av «skuddhold». Dermed fikk Brady en sjanse til.

Da White løp ballen inn i forlengningen, var det første gang Patriots ledet hele kvelden. Da var også kampen over.

Matt Ryan slet med å finne ord etter nederlaget.

– Det er egentlig ingenting man kan si. Det var et tøft tap, sa Falcons quarterback og la til.

– Naturligvis er vi veldig skuffet. Vi var veldig nære å få til det vi ønsket, men det er vanskelig å finne ord i kveld.

Det var første gang i historien at det ble spilt sudden death i Superbowl, og det avsluttet en kamp som aldri vil bli glemt.

  • Se video nedenfor: Her blir Super Bowl avgjort: