Sport

Ombyggingen på Sandripheia snart ferdig: – Her får dere et av de beste kunstsnøanleggene i Norge

Når julefreden senker seg over Sandripheia vil man kunne fylle tre kilometer moderne skiløyper med kunstnø på fire døgn.

Her ser man hvordan de tre kilometerne med nye løyper slynger seg på Sandripheia. Til venstre for vannet ser man ski- og skiskytterstadion og bak til høyre skimter man hoppbakkene. Nede i venstre hjørnet ser man også den gamle lysløypa, som kobles på den nye delen og tilsammen gjør at man kan gå ei runde på seks kilometer.

VENNESLA: Mens de første kuldegradene allerede har meldt seg, er entreprenøren Kaspar Strømme på oppløpssisden i ombyggingen av det nye ski- og skiskytteranlegget til 31 millioner. Innen jul skal alt være ferdig, bortsett fra at man sparer asfalteringen til våren av det som blir en høymoderne rulleskiløype.

- Jeg har lenge hatt et håp om at anlegget skulle realiseres, men skal jeg være helt ærlig så hadde jeg ikke trodd det. I alle fall ikke i denne størrelsen. Det vi etterspurte var et treningsanlegg, sier en stolt Hans Kristian Hægeland, leder av Øvrebø Ski - og kikker utover det nye løypenettet som holder NM-standard.

Les hele saken med abonnement