Sport

Drama før VM-hoppfinalen: Gangnes falt på 238 meter

VM-leder Kenneth Gangnes (26) var uheldig i prøveomgangen, men han skal ikke ha pådratt seg noen skade.

tacda17f.jpg
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Skiflyvning direkte fra 14.00:

Kenneth Gangnes, som leder før siste og avgjørende dag i VM i skiflyvning, slo til med nok et kjempehopp i prøveomgangen før de to siste, tellende hoppene i Kulm.

Nordmannen landet ikke før ved 238-metersmerket (fem meter bak bakkerekorden), men i landingen var han uheldig. Han mistet kontrollen på den venstre skien og falt forover.

Fallet, som du kan se lenger ned i saken, så ikke spesielt bra ut, men Gangnes gikk ut av bakken for egen maskin og skal ikke ha pådratt seg noen skade, ifølge NRK. Han er dermed klar for å forsvare ledelsen i VM i skiflyvning.

Håper ikke det påvirker hoppingen

– Det står bra til ut i fra forholdene. Han gikk fremover etter et litt for langt hopp. Han har fått seg en trøkk i lysken og han kjenner det i nakken, sier medisinsk koordinator i hopplandslaget Lars Haugvang til NRK.

– Det første og viktigste vi gjør er at vi sjekker om han husker hva som skjedde, og at han ikke har pådratt seg noen hodeskade. Det er det viktigste.

– Kommer fallet til å få konsekvenser for hoppingen hans?

– Det håper jeg ikke.

Sett denne?

  1. Les også

    Hoppsensasjonen overrasket seg selv

  2. Les også

    Kenneth Gangnes slo favoritten og leder VM i skiflyvning

– Jeg følte ikke at det var veldig dramatisk. Ingen vridninger eller noe sånt, så jeg håper at han kan bruke det til noe positivt, sier sportssjef Claes Brede Bråthen til NRK.

Før prøveomgangen virket Gangnes rolig og avslappet da han ble intervjuet av NRK i Kulm.

– Dagen har vært meget rolig. Det handler bare om å spare energi til hoppingen, sa Kenneth Gangnes til NRK før prøveomgangen.

HØR SISTE UTGAVE AV AFTENPODDEN:

Les mer om

  1. Hopp