Sport

Fabian Stang invitert på «Horror show» i Jordal Amfi

Oslo-ordfører Fabian Stang og flere andre politikere fikk torsdag en omvisning i Jordal Amfi for å se hvor dårlig det står til med Vålerengas lekestue.

Ordfører Fabian Stang (t.h.) og Jan Bøhler på omvisning på Jordal Amfi torsdag. Hallen ble bygget til OL i Oslo i 1952 og er fortsatt i bruk.
  • Pernille Ingebrigtsen

— Dette blir litt sånn «horror show», sier Jan Tore Kjær, Vålerengas ishockeydirektør, mens han med en lommelykt lyser opp i kjelleren under Jordal Amfi.

Her, under banen og tribuneanlegget, kan man virkelig se hvor falleferdig OL-anlegget fra 1952 er. Det vokser sopp, betongen faller fra hverandre, brunt og ekkelt vann ligger på gulvene og en liten "innsjø" er å finne.

Les også

Stortingspolitikerne får VIF-invitasjon på pølsepapir

Fabian Stang, de andre politikerne, styret i Idrettsforbundet og alle pressefolkene fikk også prøve å gå ned de nærmest umulige og meget bratte trappene på Jordal – og det uten brus eller vaffel i hånden, eller et barn på armen.

— Ulovlig

Nede ved vantet kunne Kjær fortelle følgende:

— Dette vantet er ulovlig internasjonalt på grunn av hodeskader, så vi spiller med dispensasjon. Vi er der ... Vantet gir ikke noe svikt etter seg – som gir Vålerenga-spillerne flere hode-, skulder og ribbeinsskader enn spillerne i flere av de andre norske klubbene, fordi dette vantet ikke beveger seg slik kravet er internasjonalt.

Vålerengas ishockeydirektør, Jan Tore Kjær, viste politikere og journalister hvor dårlig det står til med Jordal Amfi.

Kjær tror at et Oslo-OL i 2022 vil gjøre at Vålerenga Ishockey, og alle andre som bruker Jordal Amfi, kjappere kan få et nytt anlegg – som sårt trengs.— Hver dag frykter vi at en eller annen etat skal komme og stenge Jordal, sier han.

At politikerne også skjønner at noe må gjøres med anlegget, det er han ikke i tvil om.

— Jeg tror ikke jeg trenger å fortelle hva politikerne bør tenke etter å ha vært her. De har sagt det alle sammen akkurat nå – de er helt enige i at det må rives og bygges nytt. Både Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og de partiene som har vært her nå, sier de er sjokkerte, sier Kjær.

Stortinget skal om ikke lenge ta stilling til om de sier ja eller nei til den statsgarantien en eventuell OL-søknad må ha.

Idrettspresident Børre Rognlien.

— Regner ikke med noe som helstI forkant av omvisningen på Jordan hadde styret i Norges idrettsforbund styremøte på Jordal – hvor de blant annet diskuterte OL. Etterpå hadde de «åpen time» for pressen.

Idrettspresident Børre Rognlien vet at den politiske avgjørelsen om det skal gis statsgaranti eller ikke, kommer stadig nærmere, men han vil ikke spå noe om utfallet av den politiske behandlingen.

– Jeg regner i alle fall ikke med noe som helst. Det er jeg blitt for gammel til, sier Rognlien til NTB.

Dersom OL glipper nå, er det lite trolig at det blir noen ny sjanse for Norge før i 2030, mener Rognlien.

– I og med at Europa ikke fikk lekene i 2018, åpnet det for oss her i Norge å søke i 2022, for det er gjerne slik at lekene går på omgang i de ulike verdensdelene. Derfor er det slik at lekene i 2026 trolig kommer til å havne i USA, dersom det blir en amerikansk søknad. Hvis OL-sjansen glipper nå, kan det ble lenge til neste mulighet, sier han.

Les også

  1. VIF-direktør raser mot Frp-politiker etter OL-stunt

  2. Elskede Jordal Amfi

  3. Slurvete Vålerenga fikk bank i seriepremieren

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey