Her avgjør Soares med brukket nese

– Vi mangler en Josh Soares, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen etter hockey-thrilleren i Stavanger.

Josh Soares feirer scoring mot Vålerenga. Oppgjøret endte 4-3.

Stavanger Oilers — Vålerenga 4-3 (3-0 sammenlagt)

— Det er litt ubehagelig å spille med ansiktsbeskyttelse. Det blir veldig varmt inni der, og jeg sliter med å se pucken skikkelig på dropper og sånn, men det går egentlig greit, sier tomålsscorer Josh Soares til Aftenbladet.

Amerikaneren pådro seg en ansiktsskade i den første semifinalekampen mot Vålerenga, den som ble strøket. Skaden skjedde da Soares landet med ansiktet først etter å ha blitt taklet i isen foran VIF-målet. Det resulterte i knekt nese, men var ikke verre enn at han var utpå igjen like etter. Siden skaden har han måttet spille med beskyttelse foran ansiktet. Nå forbereder Soares seg på å spille resten av sluttspillet med det ubehagelige glasset.

— Det skal gå greit. Det er ikke optimalt, men jeg får gjøre det beste ut av det, sier Soares – som først prikkskjøt inn 2-0, før han senere ble matchvinner med sin 4-1-scoring torsdag kveld.

— Han er enormt viktig for oss. I denne kampen var han strålende. Han er intelligent, målfarlig og spiller med en herlig vilje, skryter Oilers-trener Petter Thoresen.

«Shampo»: - Vi mangler flyten

Stavanger Oilers er svært nær NM-finalen i ishockey etter 4-3-seieren hjemme mot Vålerenga torsdag kveld. Det startet litt tregt for de regjerende norgesmesterne, men utover i oppgjøret var det ingen tvil om hvem som var det beste laget i DNB Arena.

Petter Thoresens menn malte tidvis gjestene fra Oslo øst i senk, og satte i realiteten spikeren i kista allerede før 3. periode. Det ble likevel langt mer spennende på slutten enn Oilers-fansen håpet på.

Etter å ha sett sitt lag tape nok en resultatmessig jevn kamp, var det en svært skuffet Vålerenga-trener som pratet med Aftenbladet torsdag kveld. Espen Knutsen er klar på at Oilers er det lille hakket bedre enn Vålerenga – og at Oslo-laget nå har en nesten umulig vei mot finale.

— Oilers er litt for gode. I tillegg har de den nødvendige flyten. Vi får et mål annullert på stillingen 1-0 her, og i tillegg får vi en feilaktig icing før de gjør 3-0. Vi må ha litt flyt for å slå ut Oilers – og den har vi kanskje ikke hatt så langt. Det blir litt stang ut, og da er det tøft, sier Knutsen – som også roser Oilers-importene med Josh Soares i spissen.

— Deres nordamerikanere har fungert bedre enn våre. Vi mangler en Josh Soares, sier Knutsen, vel vitende om at Vålerengas kanskje beste spiller Sondre Olden mister hele semifinaleserien med skade.

Soares doblet ledelsen

Kristian Forsberg ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i power play assistert av Henrik Solberg og Christian Dahl-Andersen etter drøyt 13 minutters spill. Flere mål ble det ikke i den første perioden, som endte 12-15 i skudd.

1-0: Kristian Forsberg ga hjemmelaget ledelsen.

Midtperioden var knapt fire minutter gammel da Josh Soares doblet ledelsen for Oilers til 2-0 assistert av Nick Plastino og Jean-Michel Daoust, også den i overtall. Bare seks minutter senere kjempet Martin Blakseth Huse inn 3-0 for vertene etter pasning av samme Daoust, og håpet syntes knust for Vålerenga.

VIF svarte

«Oilers ska ta byttå hjem i år» runget i DNB Arena, men det tok bare drøyt halvannet minutt før VIF svarte med en scoring av Tobias Lindstrom. Oilers pådro seg sin første utvisning i kampen etter 36.21, men red undertallet av, og bare tre sekunder før pause smalt Josh Soares inn 4-1 etter en fæl retur fra Steffen Søberg på et skudd signert Dan Kissel.

Stavanger Oilers fortsatte å dominere i den tredje og siste perioden, og var ved flere anledninger nære 5-1. I stedet fikk iskrigerne først et trøstemål til 4-2 ved Simon Gamache to og et halv minutt før slutt. Det ga nytt håp i VIF-leiren. Espen Shampo Knutsen ba om time out og tok ut keeper Steffen Søberg, og det betalte seg på direkten. Etter 58.37 reduserte bortelaget igjen til 3-4 ved Daniel Sørvik, og det var med ett kamp igjen i DNB Arena.

Oilers' nyutnevnte kaptein Henrik Solberg pådro seg hjemmelagets andre utvisning i kampen med 1.10 igjen å spille, og Vålerenga presset på med seks mot fire utespillere. En strålende Oilers-keeper Ruben Smith og resten av laget red imidlertid stormen av og sikret seieren etter en høydramatisk avslutning.

Thoresen: — Kaos mot slutten

— Bortsett fra en liten periode midtveis, var vi solide i denne kampen. Mot slutten ble det kaos, men heldigvis hadde vi Ruben Smith bakerst. Redningen han gjorde på stillingen 4-3, da Vålerenga kom igjen på en to mot en-situasjon, var helt syk. Så er det selvfølgelig helt sjanseløst å slippe VIF inn i kampen igjen helt på slutten. Det skal ikke skje, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Han er enig i at Oilers nå står med halvannen fot i finalen. Laget leder 3-0 i kamper mot Vålerenga og trenger bare å vinne en kamp til for å ta seg til sin sjette strake NM-finale.

— Det er ikke lett å vinne fire strake kamper mot oss. Men vi er ikke ferdige før vi har tatt den siste seieren. Vi må jo avgjøre på et eller annet tidspunkt, men det tror jeg vi skal klare, sier Petter Thoresen.

Vi fulgte kampen: