Sport

Jansrud sint da han røk ut: – Det handler om respekt

Da Kjetil Jansrud kjørte ut midt i den første storslalåmomgangen reagerte han som om det var en medalje som røk.

Kjetil Jansrud er irritert etter å ha kjørt ut av storslalåmrennet . Han mente at det ville vært et mirakel om han hadde tatt medalje i storslalåm, men han satset alt.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

PYEONGCHANG: Med meget tydelige sinne- og irritasjonsbevegelser gjorde den norske sølv- og bronsevinneren det helt klart hva han syntes om å kjøre ut av løypa i bratthenget i alpinanlegget Yong Pyong.

– Det er jo skuffende selvfølgelig. Det er vanskelig å se stort på det når man kjører ut. Jeg var skikkelig tent i dag og innstilt på å gi ordentlig gass, sa han etterpå.

Det var en spesiell grunn til at han var irritert.

– Det handler om respekt for de fire plassene Norge har i dette OL-rennet. Jeg kan ikke stå på start og tenke at dette er en bonus uansett hva som skjer. Jeg kunne ikke tatt lett på dette med tanke på de løperne som sitter hjemme, klarte kravene og kunne kjørt. Man kjører for de medaljene som teller, sa Jansrud da han kom ned.

Les også

OL studio: Kristoffersen skuffet - Nesvold Haugen med i medaljekampen

– Det så ut som om du tapte en medalje da du kjørte ut?

– Det ville vært et mirakel om jeg hadde klart det.

OL er over for Kjetil Jansrud nå. Mandag bærer det tilbake til Europa og mer hjemlig snøforhold. Han gleder seg over det han har fått til i OL til tross for at det ikke ble gull denne gangen.

Les også

Kristoffersen skuffet i superduellen: - Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjer

– Det er stolte øyeblikk, men igjen, mest av alt gleder jeg meg over laginnsatsen. Det kunne vært 4. og 5.-plasser, så jeg setter meg på flyet med et smil.

– Nå skal det bli godt å komme hjem, og jeg gleder meg spesielt til rennene i Kvitfjell. Det er renn som betyr noe spesielt for meg, sier han.

Les mer om

  1. Alpint
  2. OL
  3. Kjetil Jansrud