Sport

EM-bronse til Ingvild Snildal

<p>Tok Norges første medalje i årets EM.</p>

Winner Sarah Sjoestroem of Sweden (L) embraces Ingvild Snildal of Norway after the women's 50 m butterfly final during the 2012 European Swimming Championships in Debrecen May 22, 2012. REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: SPORT SWIMMING)
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Ingvild Snildal svømte inn til bronsemedaljen i 50 meter butterfly under årets EM i Debrecen.

Hun kom inn på 26,16 sekunder.

Det var Snildals fjerde internasjonale medalje. Senere i mesterskapet skal det norske OL-håpet svømme 100— og 200 meter butterfly, som er olympiske distanser.

Sarah Sjöstrøm fra Sverige vant gullet. Hun er kjent for å ha en veldig sterk avslutning, og hadde like før vært i semifinalen 100 meter fri.

Sølvet gikk til Triin Aljand (Estland).

Har mer å gå på

Snildal har ikke toppet formen spesielt inn mot dette mesterskapet, og mener selv hun har mer å gå på før OL i London.

Hun har valgt å satse på butterfly denne sesongen, men er også ellers en meget god ryggsvømmer.

Snildal deltok i OL i Beijing, da som lærejente. 23-åringen har for kort siden vært på treningsleir i Tormolinos, sammen med treneren Johan Björkegren som opptakt til dette mesterskapet.

Hun tok OL-kravet i et stevne i Amsterdam i midten av mars, og har derfor kunnet følge planen som hun har lagt opp sammen med treneren frem mot OL.

Snildal har tenkte å være med på et stevne i franske Canét i juni, og det siste hun gjør før precampen i Kroatia er NM på langdistanse i Tøyenbadet.

Fikk Fair Play-pris

Det europeiske svømmeforbundet (LEN) tildeler det norske svømmeforbundet en Fair Play-pris.

Svømmepresident Per Rune Eknes fikk overrakt prisen tirsdag. Bakgrunnen er måten de norske svømmerne har opptrådt på etter Alexander Dale Oens dødsfall.

Han er blant annet minnet ved at den norske troppen svømmer med initialene ADO på svarte svømmehetter.

PS: Katharina Stiberg ble nummer syv på den ene semifinalen på 100 meter bryst, og gikk dermed ikke til finalen. Hun svømte likevel et oppløftende løp, og er på gang.

Les mer om

  1. Svømming