Sport

Har ventet fire år på å bli frisk nok for landslaget

Da Kristine Breistøl meldte overgang fra Bækkelaget til Larvik i 2012, var det med tanke på landslagsspill. Denne uken får hun sjansen.

Kristine Breistøl har vært mye plaget med skader. NTB SCANPIX

 • Arne Hole

SOGNSVANN: Synes du det er for mange smårollinger hos håndballjentene? Nå kommer det en skytter på 1,91!

Thorir Hergeirsson hviler omtrent halvparten av OL-laget når håndballjentene starter høstsesongen med Golden League i Danmark. Det har gitt plass til tre nykommere i troppen. En av dem har imponert for Larvik i begynnelsen av sesongen. Kristine Breistøl kan gi landslaget etterlengtet skyts bak fra banen.

LES OGSÅ:

Les også

18-åring tatt ut på landslaget: - Mange spillere her som har vært forbildene mine

Kristine var full av forventninger da hun kom til Norges beste lag i 2012. Men de ble fort satt på vent. Oslo-jentas jumpers knee — trolig en skade på grunn av for hard belastning med spill på mange lag - hadde forverret seg.

Mer trening, bedre spiller

— Knærne er blitt mye bedre. Vi har dem under kontroll, forsikret 23-åringen da vi traff henne på Olympiatoppen denne uken. Kristine blir tatt godt vare på av Larviks helseteam. Belastningen legges opp etter hva hun tåler.

LES OGSÅ:

Les også

Landslagsstjerne om Vipers-helten: - Skulle ønske at jeg hadde hennes skudd

Larvik-trener Tor Odvar Moen skryter av det Kristine har prestert så langt i sesongen. Også mot topp utenlandske lag har hun hevdet seg, og Vardar-keeperen måtte tåle åtte «ørevarmere» i en oppvarmingskamp.

— Jeg føler at det går bedre og bedre, og at jeg kan bidra mer enn før. Men det er vel så enkelt som at når kroppen er bedre, og man kan trene mer, så blir man bedre, sier Kristine, som er spent på landslagsdebuten.

— Jeg regner med at jeg er tatt med fordi de ønsker skudd bakfra. Blir jeg god nok for laget, kan jeg gjøre nytte for meg i forsvar også - ikke bare i blokking, men også når det gjelder å stoppe innspill, sier landslagets desidert lengste. EM-spill i Sverige i desember har hun ikke tenkt så mye på ennå.

— Dette er min første samling, så jeg prøver ikke å tenke så mye på EM. Det er stor konkurranse, og det er mange OL-spillere som skal inn på laget igjen. Jeg får bare bidra med det jeg er god på, sier Larvik-backen.

LES OGSÅ:

Les også

Vipers-profil på månedens lag

Litt annet spill

Larvik-trener Moen håper landslaget legger opp til litt annet spill enn når kulelynene Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk utgjør bakspillertrioen.

— Med Kristine på banen krever det at Norge øver på å spille på flere strenger enn når vi står med våre tre raskeste. Det er bra å få inn en spiller som Kristine, for vi har vært litt høyrevridde i en periode. Men med Kristine kreves at vi kan ha to tanker i hodet samtidig, sier Moen, som sammen med Thorir Hergeirsson skal sørge for at belastningen ikke blir så stor for Breistøl at jumpers knee-problemene øker igjen.

Skuddarmen er det ingen ting i veien med.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her:

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Stjernene blir hjemme, nå stoler Hergeirsson på nykommerne

 2. SPORT

  I dag debuterer Kristine Breistøl i VM. Men spillere som henne er blitt stadig sjeldnere.

 3. SPORT

  OL-mester skal hjelpe Thorir og håndballjentene

 4. SPORT

  Gulljenta sier nei til Norge etter 197 landskamper

 5. SPORT

  - Viktig at ikke Vipers blir så ivrige at de gjør hva som helst for å ta igjen Larvik

 6. SPORT

  Debuterte på landslaget i juni – nå sier hun nei til mer