Sport

Kristoff frustrert over at seieren glapp

Fabio Aru stakk fra feltet og snøt spurterne.

NUMMER TO: Alexander Kristoff, her fra Tour of California, ble nummer to på onsdagens etappe i Frankrike.

Italienske Fabio Aru tok en frekk stikker noen kilometer før mål, og hindret dermed Alexander Kristoff en seiersmulighet på den tredje etappen i Critérium du Dauphiné onsdag.

Nordmannen var best i spurten i hovedfeltet, men måtte ta til takke med annenplassen. Han ble også nummer to på mandagens etappe. Hovedfeltet endte 2 sekunder bak Aru. Edvald Boasson Hagen tok femteplassen i spurten.

Etappen var 182 kilometer lang og gikk fra Boën-sur-Lignon til Tournon-sur-Rhône.

Stakk i utforkjøringen

Fabio Aru angrep i den siste utforkjøringen, men hovedfeltet ved sammenlagtleder Alberto Contador syntes å ha kontroll. Så pådro han seg en punktering og måtte bytte sykkel med lagkameraten Roman Kreuziger. Hovedfeltet var heller ikke godt nok organisert slik at Arus forsprang holdt helt inn.

Kristoff var tydelig irritert da han rullet i mål. Stavanger-syklisten banket hånden i styret.

– Jeg følte jeg burde ha vunnet denne. Jeg trodde vi skulle hente ham inn igjen, men han kjørte sterkt, sa Kristoff til TV 2. – Aru imponerte, men det er litt frustrerende over at vi ikke klarte å hente ham. Det var dumt for meg.

Kjørte det han hadde

Kristoff var skuffet over at seieren glapp og at flere av de andre lagene ikke bidro med å kjøre inn utbryteren mot slutten

– Ja. Jeg kjørte med alt jeg hadde og satset på at jeg klarte spurten selv, mens det var andre som sparte opptrekkerne sine.

– Aru kjørte bra utfor og holdt unna på flatene. En god mulighet, men det ble som det ble. Det er liten mulighet på torsdagens etappe, mens resten ser vanskelig ut. For min del blir det å komme seg opp fjellene, sa Edvald Boasson Hagen

Contador leder med 6 sekunder foran Richie Porte og 13 sekunder foran Chris Froome.

Sondre Holst Enger ble frakjørt rundt 25 kilometer før målgang onsdag. Han kom i mål sju minutter bak vinneren.

(©NTB)