Sport

Reservepreget Norge knuste Danmark

Sikret seg Golden League-trofeet med storseier.

Marit Malm Frafjord var én av fire norske OL-landslagsspillere som var med i Golden League. I avslutningskampen mot Danmark ble det 31-18-seier.

Det norske kvinnelandslaget i håndball hadde få problemer med å feie Danmark av parketten med 31-19. Dermed kunne laget løfte Golden League-trofeet etter tre seirer av tre mulige.

Mot Danmark var kampen tidlig avgjort. Marit Malm Frafjord, Emilie Hegh Arntzen, Camilla Herrem og Veronica Kristiansen var de eneste igjen fra OL-troppen, men «Nye Norge» var flere numre for store for det danske landslaget i avslutningskampen søndag.

– Jeg ble overrasket over at det danske laget var såpass tamme. Luften hadde gått litt ut av dem, sa Herrem til TV Norge etter kampslutt.

Les også

Norsk håndballrevansj mot Russland

God Sando

Etter 15-7-ledelse til pause storspilte til tider keeper Emily Stang Sando i annen omgang. For mens landslagssjef Thorir Hergeirsson ikke var på plass i Danmark, hadde ikke det norske mannskapet tatt ferie før den siste kampen i turneringen.

Stang Sando, som til daglig spiller i danske Esbjerg, viste at Norge har en meget god keeperbukett å plukke fra. Etter at Silje Solberg storspilte mot Frankrike og Russland i de to første kampene i Golden League, tok Esbjerg-målvakten over mot Danmark og fortsatte der Solberg slapp.

Fornøyd Högdahl

Til slutt kunne vikarierende landslagssjef Mia Hermansson Högdahl juble for 31-19-seier og full pott på de tre kampene i Danmark.

– Jeg er godt fornøyd med forsvaret, og samtidig pådrar vi oss færre tekniske feil, sa Högdahl og skrøt videre av de mange ferske landslagsspillerne.

– Vi er en bra gruppe. En helhjertet gjeng. (©NTB)

Les mer om

  1. Håndball