Sport

Preget Graabak tilbake fra skademarerittet

— Dette er kjempespesielt etter et tøft år med langtidsskade, sier han.

Jørgen Graabak kunne juble etter tirsdagens seier i Granåsen. Håvard Jensen

Etter fire sure fjerdeplasser i årets verdenscup, kunne skadeplagede Jørgen Graabak slå tilbake med seier på hjemmebane i Granåsen.

– Det er kjempespesielt for meg å vinne på hjemmebane. For to år siden sto jeg her og følte at jeg hadde tapt seieren i den siste kampen etter duell mot en annen tysker (Johannes Rydzek), sa Graabak.

Les også

Graabak knuste verdenscuplederen

– Da jeg rundet svingen og gikk inn i den siste bakken, kokte det i kroppen min. Det var ikke aktuelt med noe annet enn seier, fortsatte Byåsen-løperen.

Han mistet mye av sesongoppkjøringen med en skade i lårmuskulaturen. Den holdt ham ute i over et halvt år.

– En stor seier for meg. Det er et helt annet bakteppe her enn da jeg tok min første verdenscupseier i Val di Fiemme. Dette er kjempespesielt etter et tøft år med langtidsskade. Vanskelig å beskrive, sa en tydelig rørt Graabak til NTB.

Les også

FIS-direktør ønsker skirevolusjon: Vil ha Northug på lag med Gangnes

Verdenscupleder på defensiven

24-åringen, som representerer Byåsen, knuste verdenscupleder Eric Frenzel i innspurten. Med en maktdemonstrasjon sikret Graabak sesongens første verdenscupseier.

Kombinertkometen Jarl Magnus Riiber ble nummer tre. Dermed ble det en meget god norsk dag i Trondheim. Riiber gikk ut rundt minuttet foran Frenzel og Graabak, men kunne ikke stå imot da de to mer erfarne kombinertløperne stakk i den siste bakken.

Les også

Kombinert-Moan med bønn til RBK-kjernen

– Jeg så på lista etter hopprennet at her var det muligheter. Frenzel var innenfor fin avstand, mens Akito Watabe gikk rolig ut. Det handlet om å komme opp i Frenzel. Da vi stadig tok innpå Riiber, forsto jeg at vi ville komme ut i rygg på sisterunden. Da var det bare å banke på, sa Graabak.

– I det øyeblikket Frenzel ikke gikk først i den siste bakken, skjønte jeg at han var litt på defensiven. Jeg fikk styre inngangen og forsto at jeg virkelig hadde sjansen. Da hørte jeg stavtakene hans ble litt og litt lenger bak. Folk ropte og sa det ble ti og så femten sekunder. Deilig, sa tirsdagens vinner.

Kometen brukte for mye i starten

Riiber, som vant i Holmenkollen søndag, deppet ikke etter tredjeplassen.

– Dette føles som en seier. Det å kunne gå inn til tredjeplass er helt utrolig, sa Riiber.

– Det er spesielt å ut med klar ledelse. Jeg hadde 33 sekunder på Akito Watabe. Jeg måtte gå ut for ikke å bli tatt inn med det første. Jeg brukte litt for mye krefter i starten til å henge med mot slutten, men Jørgen var i en egen klasse. Jeg unner ham virkelig seieren på hjemmebane, sa Riiber til NTB.

Slik forklarte Heming-løperen disponeringen under tirsdagens renn.

– Jeg har disponert mange ulike løp denne sesongen. Jeg har gått ut sakte og tatt mye mot slutten. Men det var viktig å ikke gi fra seg for mye tidlig her, for da får folk bak deg blod på tann, sa kombinertkometen.

18-åringen har tatt verdenseliten med storm, men skal snart ta en pause fra verdenscupen. Junior-VM i Romania venter.

(©NTB)

 1. Les også

  Jarl Magnus Riiber (18) vant i Kollen: - Guttedrømmen

 2. Les også

  Ekspert om kombinert-Riiber: - Har ekstreme kvaliteter

Les mer om

 1. Kombinert

Relevante artikler

 1. SPORT

  Nytt imponerende løp av Graabak i Granåsen

 2. SPORT

  Watabe leder etter hoppingen i Granåsen

 3. SPORT

  Graabak knuste verdenscuplederen

 4. SPORT

  Riiber slått av Watabe for andre dag på rad

 5. SPORT

  Riiber ledet etter hopprennet, men måtte se seg slått: – Det var grusomt tungt

 6. FOTBALL

  Riibers niende seier for sesongen på sterk norsk dag