Sport

Zucca: - Jeg prøvde bare å drepe litt tid

Mats Zuccarello roet norske hockeynerver.

Mats Zuccarello scoret sitt første mål i årets hockey-VM i seieren over Kazakhstan.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Kasakhstan– Norge 2-4

MOSKVA: Kasakhstan hadde tatt ut målvakten og jaget utligning. Tankene gikk to dager tilbake og måten Sveits kom tilbake på med bare ti sekunder igjen av kampen.

Les også

Zuccarello sendte Norge nærmere kvartfinalen

Her setter Zuccarello pucken inn i tomt bur.

Da tok Mats Zuccarello pucken, forserte fremover og satte fra skrå vinkel pucken i det åpne buret.— Jeg prøvde egentlig bare å drepe litt tid. Men det var deilig å se den gå inn. Nå må vi bare ikke bli høye på oss selv, men være ydmyke og stå på som et lag. Det venter tøffe kamper fremover, understreket Zuccarello.

De neste motstanderne er Tsjekkia (torsdag), Sverige (lørdag), Russland (mandag), før Latvia venter selveste 17. mai.

Norge har nå fem poeng, og mye skal gå galt om ikke plassen på det høyeste nivået er berget. Men det er også lov å drømme om en kvartfinale 19. mai.

— Alt er mulig, sa NHL-proffen.

Han spiller i førsterekka sammen med Andreas Martinsen og Andreas Bastiansen. Vi venter fremdeles på at de virkelig skal komme i gang med målproduksjonen. At Zuccarello endelig fikk sitt første mål i denne VM-turneringen var han ikke så opptatt av selv.

Les også

Norsk fotballprofil hylles etter comeback: – Det fødes ikke mange slike mennesker

— Det betyr ikke så mye hvem som scorer. Jeg er her for å bidra for laget og gjøre det bedre. Jeg skal jobbe hardt defensivt og gjøre min del av den jobben, understreket ham.

Dette hadde han å si om andrerekka med brødrene Olimb og Mats Rosseli Olsen:

— Samspillet dem imellom sitter virkelig bra. Det er morsomt å se på. Men jeg synes også fjerderekka var virkelig god i dag. I det hele tatt spilte laget godt, understreket han.

- Hockeylivet leker

Ja, for det var igjen den nevnte andrerekka som sto for de fleste offensive bidragene. Det skjer noe fremover hver gang trioen er på banen.

— Vi har det så gøy sammen. Hockeylivet leker nå, konkluderte Mathis Olimb. Han var igjen en hvirvelvind på isen og scoret et vakkert solomål.

— Kenna (broren) tar ned pucken ved blålinja og gir til meg. Jeg ser at jeg er en mot en og kutter inn i banen, er egentlig heldig at ingen får slashet meg. Det var litt flyt, forklarte storebror Olimb.

Flyt – og flott

Brødrene Olimb får naturligvis mye skryt, men også Mats Rosseli Olsen gjør en knalljobb.

— Det har rullet bra i de to siste kampene. Jeg blir vel litt mer grovarbeider enn de to, skal være foran mål og jobbe der, forklarte Rosseli Olsen.

-Hva vil du si om rekkekameratene dine?

— Jeg gruer meg til å møte dem neste sesong i Sverige, gliste mannen som ble svensk mester med Frölunda i år. Brødrene Olimb skal spille for Linköping neste sesong.

Målscorere og offensive spillere får som oftest mye av æren for slike seire, men dette var i høyeste grad også en Lagseier med stor L.

— Vi har snakket sammen om at vi kanskje ikke har ofret oss så mye som vi skulle, kaste oss ned foran puckene. Men i dag var det full tenning fra alle. Jeg synes vi var gode, sa en stolt lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen. Han kommer alltid til å huske landskamp nummer 50 som noe spesielt.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Les også

Se landslagsspillerens fantastiske puckkontroll

Les mer om

  1. Ishockey