Sport

Ingen i Oilers permitteres – eierne tar millionregningen

Dagen etter at eliteserien i ishockey ble besluttet avlyst, starter Oilers oppkjøringen mot neste sesong. Ingen spillere permitteres.

Oilers dropper permitteringer selv om sesongen er avlyst. I stedet starter klubben oppkjøringen mot neste sesong.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

– Styret har tatt beslutningen, avgjørelsen var enstemmig. Vi har lært av feilen vi gjorde i fjor. Da permitterte vi og vi mener det kan ha vært en medvirkende årsak til at vi ikke var klare fra start da sesongen startet. I stedet for å permittere denne gangen, starter vi heller sesongoppkjøringen i dag, sier Oilers’ styreleder og hovedaksjonær Tore Christiansen til Aftenbladet.

Aftenbladet meldte tirsdag at hockeysesongen ikke kom til å bli fullført. Onsdag kom bekreftelsen fra forbundet.

Oilers-kaptein Dennis Sveum sa til Aftenbladet onsdag at han fryktet en ny runde med permitteringer.

Men torsdag fikk Sveum og resten av Oilers-troppen gladmeldingen fra sportssjef Pål Haukali Higson: Ingen på sport permitteres.

I stedet starter klubben oppkjøringen mot neste sesong med det samme.

Les også

Bekreftet: Ishockeysesongen er over

Tore Christiansen er glad for at et enstemmig styre besluttet å droppe permitteringer på sport i Oilers.

– Har ikke råd, tar oss råd

Beslutningen koster. Regningen havner på eiernes bord.

– Hva det koster har vi ikke regnet på. Noen ganger må du legge vekk kalkulatoren og ta beslutninger med hjertet, fleiper Christiansen før han fortsetter:

– Det er klart vi har regnet på dette. Det er snakk om et betydelig millionbeløp. Den må eierne ta. Vi har ikke råd til det, men vi tar oss råd til det. Vi håper og tror dette skaper en reaksjon hos dem som støtter oss, det være seg sesongkortinnehavere, sponsorer og samarbeidspartnere, og vi tror dette sender et signal til alle rundt oss om at vi mener alvor.

– Vi har ambisjoner og styret tar ansvaret for det med det vi nå gjør. Det håper jeg alle rundt oss ser.

Les også

Oilers-kapteinens private opptur: – Det er et lyspunkt som skinner gjennom alt

Håper på normal sesong

Oilers vil også få noe støtte fra Krisepakke 4, regjeringens kompensasjonsordning for 2021. Men denne er ennå ikke klar.

Tore Christiansen sier han håper på en tilnærmet normal sesong til høsten.

– Det betyr at vi har et håndbrekk hvis ting endrer seg, men vi agerer som om ting vil starte som normalt. Men det er en del ting her vi ikke har styring på, som smitte, vaksine, eventuelt publikum på tribunen. Men i august-september så tror jeg ishockeyen ruller igjen.

Etter at Oilers ble seriemestere i fjor, ble det Frisk Asker som denne gangen ble utropt til vinner etter at ligaen ble stanset.

Oilers har ikke spilt en kamp siden 5. januar.

Les også

Hockeysesongen avlyses trolig: – Frustrasjonen er stor, vi trenger et klart svar

Kan fristilles

Tore Christiansen sier til Aftenbladet at hvis noen av Oilers’ spillere får tilbud om å spille avslutningen i den britiske ligaen, som fortsatt kan hente spillere, så får de lov til det.

– Jeg har sagt til Higson de av våre spillere som får tilbud, fristilles hos oss slik at de får muligheten til å spille kamper der borte. Det er en vinn vinn-situasjon: Det reduserer lønnsutgiftene våre og spillerne får lov til å spille kamper.

Ingen av Oilers-spillerne har benyttet seg av den muligheten ennå, men Christiansen utelukker ikke at det skjer.

– Også de norske spillerne skal få lov til det. Jeg er på tilbudssiden. Båt har jeg, så spillerne skal komme fritt levert, humrer han.

– En veldig opptur

Pål Haukali Higson var mannen som meddelte spillerne at de får fortsette på jobb som normalt.

– Dette var en veldig opptur. Alle fryktet selvfølgelig at det skulle bli som i fjor, så beskjeden ble godt mottatt. Da ga en energi i garderoben som vi egentlig har manglet en stund, sier Higson til Aftenbladet.

– Hvordan formidlet du budskapet?

– Det kom ganske kjapt. Først fikk spillerne en liten orientering om hvorfor sesongen ble avlyst, så ga jeg beskjed om at de får fortsette som vanlig og ikke blir permittert. Dette handler om folks privatliv, hus, hjem og familie, så det kan man ikke tøyse med. Det er en viktig sak. Nå kan alle slippe skuldrene ned.

I normale omstendigheter starter Oilers sesongoppkjøringen 1. mai. Nå starter den i midten av mars. Og alle kan slå seg til ro med en avklart vår og sommer.

– Tenk så grusomt gode vi kan komme til å bli når vi starter oppkjøringen nå når vi husker tilbake til hvor gode vi var da vi startet oppkjøringen 1. mai, humrer Tore Christiansen.

Blant de øvrige ansatte i klubben kan det komme permitteringer i tiden som kommer.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Fjordkraft-ligaen
  4. Eliteserien (hockey)