Hovland alene i tet etter superspill: – Karrierens beste runde

Viktor Hovland storspilte på den andre runden i Farmers Insurance Open og leder etter to av fire runder.

RUSKETE: Regnvær preget den andre runden i Farms Insurance Open, men Hovland mestret det.

Nordmannen var nede på 48. plass etter åpningsrunden, men fant frem til storspillet fredag.

Regn og vind gjorde at forholdene var utfordrende, men Hovland imponerte stort med svært stødig spill og god putting.

– Jeg har vært i Oklahoma de siste ukene, og det har vært skikkelig kaldt, sånn at jeg har hatt på meg tre-fire lag under trening. Det har nok hjulpet meg denne uken. Det ble veldig kaldt, og det var regn og hagl, så det hjalp nok også at jeg er norsk. Jeg spilte veldig solid og fikk til noen putter, sier nordmannen på en pressekonferanse etter spilt runde.

De to første dagene av turneringen ble spilt over to baner på Torrey Pines i California, hvor Hovland fredag spilte South Course – den klart tøffeste av de to banene.

Les også

Ventura sikter høyt: – Tror ikke man blir fornøyd før man blir nummer én

– Gir den ultimate troen

Med åtte birdier og kun én bogey ble det en runde hele syv slag under par for nordmannen. Kun Robby Shelton – åtte slag under på North Course – gikk en bedre runde enn Hovland fredag.

– Det å spille på en tøff bane, og samtidig spille bra, det gir meg den ultimate troen på at jeg spilte bra i dag. Du kan bare ikke late som. Men i morgen er det en ny dag, og vi har to runder igjen, sier Hovland.

På South Course var Hovland i en klasse for seg selv under den andre runden. Nest beste runde på South Course hadde duoen Adam Scott og Jason Kokrak med runder tre slag under par, fire slag dårligere enn Hovland.

– Karrierens beste golfrunde, sier Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter nordmannens runde.

– Uten tvil, følger sidekommentator Henrik Bjørnstad opp med.

Hovland leder nå turneringen alene, ett slag foran Jon Rahm, Adam Scott, Patrick Reed, Lanto Griffin, Ryan Palmer og Tony Finau.

Les også

Ryder Cup-kapteinen til VG: – Jeg trenger spillere som Viktor

Stanset på grunn av dårlig vær

Torrey Pines er blant de mest kjente anleggene på PGA-touren, hvor det har blitt spilt årlig hvert år siden 1968. På de to første dagene spilles det på to baner: South Course og North Course.

Førstnevnte er den mest kjente og hvor sommerens U.S. Open skal spilles. Det er også den klart tøffeste av de to banene. Både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura spilte torsdag på North Course, hvor et par kostbare feil fra begge sørget for at de ikke var med i det øvre tetsjiktet.

Ventura slet også fredag og endte på 113. plass, fire slag unna cuten.

Hovland tok på sin side altså frem storspillet.

Med fem birdier og én bogey på de første ni hullene rundet han halvveis fire slag under par for dagen og nordmannen fortsatte med det gode spillet på hans ni siste hull for dagen.

Les også

Metoden som endret alt for Hovland: – Har helt klart blitt bedre

Der ble det ytterligere to birdier før han kom til hull ni – Hovlands 18. hull for dagen. Spillet ble da blåst av grunn av dårlig vær. Hovland var på det tidspunktet i ledelsen sammen med seks andre spillere, inkludert verdensstjerner som Jon Rahm, Patrick Reed og Adam Scott. Etter en 45 minutter lang pause ble spillet satt i gang igjen og Hovland avsluttet runden med nok en birdie.

Hovland vant to ganger på PGA-touren i fjor og er rangert helt oppe på 14. plass i verden før ukens turnering. Skulle han gå helt til topps denne uken, vil det være hans største seier i karrieren så langt. 15 av verdens 30 best rangerte golfspillere deltar i turneringen, med verdenstoer Jon Rahm som den best rangerte.