Sport

Opseth med bakkerekord og annenplass

Silje Opseth (21) klinket til med et fantastisk annethopp i Titisee-Neustadt. Hun satte ny bakkerekord med 138,5 meter, men det holdt likevel ikke til hennes første seier i verdenscupen.

KJEMPEHOPP: Silje Opseth imponerte voldsomt med sitt andre hopp i verdenscupen i Tyskland i dag. Dette bilder er fra Lillehammer i mars.
 • Per Opsahl, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Marita Kramer fra Østerrike var forhåndsfavoritt, og ledet etter første omgang. Hun hoppet 131,5 meter i første og vartet opp med 135 meter i finaleomgangen.

Dermed var hun 3,7 poeng foran Opseth, som lå på sjetteplass med 127, 5 meter etter første omgang. Hun knep over ti poeng på vinneren med sitt herlige annethopp.

Det var Maren Lundby og Eirin Maria Kvandal, på henholdsvis tredje- og annenplass, som lå best an etter første omgang. Men Lundby måtte nøye seg med fjerdeplass, mens Kvandal endte på sjetteplass.

Les også

Maren Lundby etter nedturene: – Jeg må holde hodet kaldt

Det er seks dager siden Kvandal tok en sensasjonell seier i Slovenia, men i dag var det altså Opseth som imponerte mest med sin tredje individuelle pallplass i verdenscupen. Hun har foreløpig til gode å vinne.

The Minyan Bjørset ble nummer 17, og Anna Odine Strøm ble nummer 27 i sesongens tredje individuelle verdenscuprenn.

PS! Det er nytt renn i morgen kl. 13.15.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Han har fått ansvaret for «unge mennesker som menstruerer» i Skottland: «Føles som en spøk»

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5