Sport

Casper Ruuds overmann vant finalen i Hamburg

Andrej Rublev tok sin tredje turneringsseier i år da han vant ATP 500-turneringen i Hamburg med 6-4, 3-6, 7-5 over Stefanos Tsitsipas i finalen søndag.

Andrej Rublev med trofeet etter at han slo Stefanos Tsitsipas i finalen i ATP 500-turneringen i Hamburg. Russeren slo Casper Ruud i semifinalen lørdag. Foto: Daniel Bockwoldt, DPA via AP / NTB scanpix

  • NTB

Russeren slo Casper Ruud i lørdagens semifinale.

Tsitsipas ledet 5-3 i avgjørende sett og hadde også en matchball, men grekeren misbrukte den med en dobbeltfeil, hans sjette i kampen. Russeren brøt serven hans og avgjorde kampen mellom de to 22-åringene i sin favør ved å vinne fire game på rad.

Rublev var i Hamburg-finalen for annet år på rad. Også i fjor slo han Ruud på veien dit, men da tapte han for Nikoloz Basilashvili i finalen.

Stefanos Tsitsipas kjempet seg tilbake og vant et sett, men måtte til slutt gi tapt for sin russiske konkurrent Andrej Rublev. Foto: Daniel Bockwoldt / DPA

Les også

  1. Casper Ruud før storturnering: – Håper å være klar for alt

  2. Ruud trengte behandling underveis i nytt semifinaletap

Tidligere i år har Rublev vunnet turneringer i Doha og Adelaide. Han er den andre spiller som vinner tre turneringer i den amputerte 2020-sesongen. Verdensener Novak Djokovic var den første.

Ruud har tatt seg videre til Paris etter semifinaletapet i Hamburg. Søndag ble det klart at nordmannen spiller sin 1.-rundekamp i Roland-Garros mandag ettermiddag.

Han er satt opp til å møte japanske Yuichi Sugita i den tredje kampen på bane 13, der spillet starter klokka 11. De to første kampene på banen er i kvinnesingle, altså best av tre sett.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis
  3. ATP