Sport

Hamilton tangerte Schumachers rekord

Lewis Hamilton vant søndagens VM-runde og tangerte Michael Schumachers legendariske rekord.

Mercedes-fører Lewis Hamilton tok sin 91. VM-rundeseier i Tyskland søndag. Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

  • NTB

Den britiske formel 1-stjernen Lewis Hamilton vant VM-runden på Nürburgring søndag og tangerte Michael Schumachers rekord på 91 VM-rundeseirer.

Hamilton kan i høst også tangere den tyske legendens rekord på sju VM-titler. Han har en ledelse på 70 poeng i VM-sammendraget når det bare seks runder igjen.

Schumachers legendariske rekord på 91 VM-seirer så lenge uslåelig ut, men ble altså tangert av Hamilton i Schumachers eget hjemland. Tyskeren er ikke sett offentlig siden han skadet seg stygt og havnet i koma i 2013.

Etter løpet ble det smått tårevått da Mick Schumacher, sønn av Michael, ga Hamilton en av hjelmene faren brukte i sin karriere. Mick har planer om å følge i farens fotspor og selv bli en av Hamiltons konkurrenter i framtiden.

Les også

Formel 1-mesteren hedret avdød Hollywood-stjerne

Her får Hamilton hjelmen av Mick Schumacher (t.h.). Foto: Bryn Lennon / Pool Getty

– En fantastisk ære

– Etter å ha sett Michael dominere i så lang tid, trodde jeg ingen, særlig ikke jeg, skulle klare å komme nær rekorden hans, sa Hamilton.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er en fantastisk ære og noe jeg må bruke litt tid på å bli vant til, la briten til.

Hamilton hylles i sosiale medier for å ha nådd rekorden. Mye skal gå galt hvis han ikke troner øverst på listene etter årets sesong. Mercedes-laget skrev på Twitter at det er ufattelig at rekorden er tangert.

– Det var først da jeg kom inn i depotet at jeg forsto at jeg hadde tangert ham. Jeg hadde ikke fattet det da jeg krysset mållinjen. Jeg kunne ikke klart det uten dette utrolige laget. En stor takk til dem og stor respekt til Michael, sa Hamilton.

Les også

Han er Formel 1-historiens eneste svarte fører. Det har Lewis Hamilton fått merke på kroppen.

Debuterte i 2007

Briten, som er den første svarte superstjernen i formel 1-sirkuset, debuterte for McLaren i 2007. Han vant sitt første løp allerede i første sesong. Ingen har vært i pole position oftere enn Hamilton med sine 96 kvalifiseringsseirer.

Han får muligheten til å sikre seg rekorden i VM-rundeseirer for seg selv i Italia neste helg.

I Tyskland vant Hamilton foran Max Verstappen og Daniel Ricciardo. Seieren er Hamiltons sjuende på elleve løp i årets sesong. Han er i tillegg blitt straffet og fratatt seiersmuligheten i ytterligere to løp.

(©NTB)

Les også

  1. Hamilton punkterte, men vant på hjemmebane: – Aldri opplevd noe lignende

  2. Superstjernen beskyldes for å overdrive rasismekampen: – Han skaper et problem som ikke eksisterer

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton