Ruud brøt «forbannelse» og vant: Klar for historisk fjerderunde

PARIS (VG) (Ruud–Sonego 6–2, 6–7, 1–6, 6–4, 6–3) Casper Ruud (23) har en «tredjerunde-forbannelse» i French Open. Men etter et drama på over tre timer og 20 minutter er den brutt.

Casper Ruud i tredjerundekampen mot Lorenzo Sonego i French Open. Ruud vant.
  • Camilla Vesteng, VG

Ruud var i tredje runde i French Open for fjerde året på rad. Han har aldri kommet seg videre derfra, men lørdag kveld ble en historisk kveld for 23-åringen fra Snarøya. Han slo Lorenzo Sonego og er klar for fjerde runde i Paris.

Der møter han polske Hubert Hurkacz, som slo David Goffin (7–5, 6–2,6–1) fra Belgia i sin tredjerundekamp lørdag. Polakken ser ut til å være i knallform.

– Casper spilte helt utrolig, sier Sonego til VG etter kampen.

Det ble en real fight mellom Ruud og italienske Sonego, så etter tre timers spill kjørte Ruud nedpå en energi-gel. Og i det fjerde gamet i femte og siste sett brøt Ruud serven til Sonego. Da fikk nordmannen et overtak som kanskje var avgjørende.

– Jeg åpnet veldig bra og hadde god styring og kontroll, kan man si. Men man har aldri helt kontroll på en match, for alt kan skje. (...). Det var en veldig bra kamp av begge. Det var bra kvalitet på matchen i dag, sier Casper Ruud til VG på pressekonferansen litt etter klokken 23 lørdag.

Ruud har vært i fjerde runde i Grand Slam én gang før, det skjedde i Australian Open for halvannet år siden. Men det er på grus Ruud har prestert best, og nå lever fortsatt kvartfinaledrømmen på grusen i den franske hovedstaden.

Ruud kunne heve armene mot publikum og klappe mot dem, før han gikk bort og skrev autografer.

– Det er selvfølgelig en utrolig bra følelse, og du kan si at det er litt lettelse. Det så litt mørkt ut en liten periode. Jeg startet veldig bra, men så spilte Sonego seg veldig opp og hamret inn vinnere og aggressive slag. Jeg kom litt for mye bakpå, men heldigvis er det fem sett som redder meg. Jeg klarer å bryte ham på tampen i fjerde og får en god start i femte, sier Ruud i et intervju vist på Discovery+.

Italienske Lorenzo Sonego er ranket som nummer 32 i verden.

I fjor røk Ruud nettopp ut i tredje runde i en kamp over fem sett på samme bane som lørdagens kamp.

– Jeg tenkte ikke for mye på den kampen underveis, men det har vært en motivasjon for meg å revansjere det som skjedde i fjor. Det smaker veldig godt med en slik type seier, i tredje runde igjen, hvor jeg røk ut i fjor, sier Ruud.

French Open med Casper Ruud vises på Discovery +, samt Eurosport Norge og MAX.

23-åringen fra Snarøya hadde full kontroll i første sett. På stillingen 5–2 til Ruud slapp fem-seks italienere inn på kampen, og desibel-nivået steg i taket. De veivet med flagg og brølte for alle poeng. «Lorenzo, Lorenzo» ljomet over banen, men Ruud tok første sett 6–2.

Les også

447 millioner kroner i premiepenger: – De fortjener det

Ruud startet andre sett på samme måte, men så våknet Sonego, og den italienske heiagjengen var i ekstase: «Bravissimo». Det endte i tiebreak, og det tok Sonega.

Det var en strålende ramme rundt kampen. Bane 14, den største etter de tre hovedarenaene i det praktfulle Roland Garros-anlegget, var fullsatt. Det sto flere hundre i kø for å komme inn å se da Ruud servet kampen i gang litt over klokken 18.30. Arenaen badet i sol.

Men i tredje sett raknet det fullstendig for Ruud, han tok bare ett eneste game.

Sonega er strålende fornøyd med eget spill i andre og tredje sett. – Men så gjorde Casper en endring. Han spilte utrolig. Han var så god i de to siste settene, sier Sonego til VG.

For den norske tennisstjernen slo tilbake og tok det fjerde settet.

Casper Ruud (t.h.) og Lorenzo Sonego spilte for en fullsatt arena i Roland Garros-anlegget lørdag kveld.

Ruud har slått Sonego tre ganger før, to ganger i fjor og en gang i 2020.

Casper Ruud startet French Open med å slå Jo-Wilfried Tsonga, før han slo finske Emil Ruusuvuori i tre strake sett i annen runde torsdag. Neste kamp for Ruud går mandag.