Sport

Djokovic etter overraskende exit: – Jeg kollapset fysisk

Verdensener Novak Djokovic (34) raste rett ut av andre runde i Monte Carlo Masters tirsdag.

RETT UT: Novak Djokovic’ opphold i Masters-turneringen i Monte Carlo ble kortvarig. Her under en pause i andre runde-kampen mot Alejandro Davidovich Fokina.
  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg kjempet meg gjennom til tredje sett, men da kollapset jeg fysisk. Jeg kunne ikke bevege meg mer, sier Djokovic på en pressekonferanse etter tapet for 46.-rankede Alejandro Davidovich Fokina tirsdag.

Casper Ruud spiller sin første kamp i Masters-turneringen i Monte Carlo onsdag, men verdens best rangerte tennisspiller er allerede ute.

Djokovic har bare spilt tre kamper i 2022 grunnet sin motvilje mot å ta covid 19-vaksinen. Like over nyttår skapte det alvorlig rabalder, da han ble anholdt og senere utvist fra Australia på vei mot Australian Open-deltakelse.

Hans forrige kamp var 47 dager siden og serberen slet tydelig med timing, tempo og presisjon i 6–3, 6–7, 6–1-nederlaget for spanske Davidovich.

– Jeg gikk fullstendig tom for drivstoff, klarte bare ikke å holde følge med ham. Hvis du ikke klarer å holde følge, ikke føler beina dine på grusen, da er det «mission impossible», forklarer Djokovic.

Vaksinestandpunktet til Djokovic er blitt kontroversielt i tennisverden, men han er klarert til spill i Roland Garros – French Open – i månedsskiftet mai/juni.

– Jeg likte ikke den følelsen jeg fikk i tredje sett, men jeg skal se på grunnene sammen med teamet mitt og gå tilbake til tegnebrettet. Forhåpentligvis går det bedre i Beograd, sier Djokovic og viser til Serbia Open fra 18. til 24. april.

Spesielt stormet det rundt serberen da rettsdokumenter viste at han testet positivt for coronaviruset 16. desember, for så å delta på et stevne i regi av den lokale tennisklubben dagen etter.

VAR SMITTET – DELTE UT PRISER: Novak Djokovic delte ifølge Beograds tennisforbund ut priser til årets beste utøvere dagen etter han ifølge rettsdokumenter testet positivt for corona.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Novak Djokovic
  3. Casper Ruud
  4. Covid-19