Sport

Pochettino ferdig som PSG-manager

Mauricio Pochettino og Paris Saint-Germain har avsluttet samarbeidet. Argentinerens kontrakt gikk opprinnelig ut 2023.

Mauricio Pochettino har fått sparken i Paris Saint-Germain.
  • NTB

PSG bekrefter at argentineren er ferdig i klubben. Franske Christophe Galtier (55) er ansatt som ny hovedtrener, etter å ha ledet Nice til femteplass i ligaen. Sesongen før ble han seriemester med Lille.

Pochettino får dermed sparken på tross av at PSG vant Ligue 1 med 15 poeng ned til Marseille. I tillegg har superstjernen Kylian Mbappé signert en ny kontrakt med hovedstadsklubben.

Pochettino ble PSG-manager i januar 2021, men under ham har ikke laget greid å leve opp til forventningene til klubbens ledelse. Han fikk i alt 84 kamper som sjef for klubben.

«Klubben vil takke Mauricio Pochettino og hans stab for deres arbeid og ønsker dem det beste for fremtiden», skriver PSG i en uttalelse.

Tidligere har 50-åringen trent Premier League-klubbene Southampton og Tottenham. Han tok Tottenham til mesterligafinalen i 2018/19-sesongen uten at de greide å vinne.

Han fikk sparken der i november 2019.

Pochettinos avgang i PSG kommer trolig som en konsekvens av lagets svake prestasjon i Champions League. Der hadde de med seg en 1-0-ledelse fra hjemmemøtet i åttendedelsfinalen mot Real Madrid, før de raknet i Spania.

Mbappé sendte PSG opp i 2–0 sammenlagt i den første omgangen, men et ekte hat trick fra Karim Benzema i annen omgang sikret Real-avansement. De skulle senere vinne hele turneringen.

Pochettino hadde opprinnelig kontrakt med PSG til sommeren 2023. (NTB)

Les mer om

  1. Paris Saint-Germain
  2. Mauricio Pochettino