Sport

Historiske NM-medaljer til Tromsø turnforening: – Dette blir lagt merke til

Tromsø turnforening fylte 156 år i april. Nå har denne gjengen skrevet seg inn i historiebøkene til Nord-Kalottens eldste idrettslag.

TOK TO BRONSE: Her er (fra venstre): Maria Saura Berg, Malin Saura Berg, Seier Marie Andersen , Eka Broks, Emma Tang, Peder Funderud Skogvang, Kasper Sjøtun og Iver Heggelund.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Tromsø turnforening, som ble stiftet 29. april 1862, tok sist helg medalje både i jente- og gutteklassen i samme norgesmesterskap. Det har aldri skjedd før.

– Dette var veldig gledelig og litt overraskende, sier sportslig koordinator, Børge Johansen, til iTromsø.

Les også

Signerer islandsk landslagsspiller – men BKT har også fått en dårlig nyhet

Jentesatsing

I jenteklassen tok Eka Broks, Emma Tang, Maria Saura Berg og Malin Saura Berg lagbronse. Det samme gjorde Peder Funderud Skogvang, Iver Oppland Heggelund og Kasper Sjøtun i gutteklassen.

– Vi har jobbet hardt for å heve nivået på jentesiden de siste årene. Det er artig at de også begynner å vise muskler og tar medaljer. Guttene har tatt gull tidligere, men nå har vi jo et nytt lag, fortsetter Johansen.

Han forteller at Oslo turnforening, arrangøren av årets NM, var den eneste andre klubben som tok lagmedaljer på både jente- og guttesiden.

– Det legges merke til rundt om i landet at «lille» Tromsø gjør det så bra. I NM var vi så å si alene fra nord. Det var to utøvere fra andre turnforeninger i Nord-Norge i et NM med over 80 jenter og 35 gutter, forteller Johansen.

Beste Tromsø-utøver i sekskamp ble Kasper Sjøtun (16) som kom på femteplass, mens Iver Heggelund kom på 11.-plass. Seier Marie Andersen (15) kom på åttende i firkamp.

Også individuelt markerte Tromsø-turnerne seg. Peder Funderud Skogvang (16) og Seier Marie Andersen tok begge bronse i henholdsvis frittstående og skranke.

Les også

TUIL-talent får A-lagskontrakt: – Det er nå jobben starter for George

– Veldig jøger

Nylig fikk turnerne ny hall på Templarheimen.

– Det er litt tidlig å snakke om effekten av den nye hallen, men det er spennende å se hvor mye vi klarer å bygge videre på disse resultatene. Vi er veldig jøger og gleder oss til endelig å konkurrere på lik linje med andre turnforeninger, sier Johansen.

Og tar frem følgende eksempel:

– Vi tapte sølvkampen i hopp, fordi vi har hatt store utfordringer med kapasiteten i Gyllenborghallen. Vi tapte med fem poeng i hopp, men nå kan vi med ny hall trene mye mer på det. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgavene som venter oss, sier Johansen.

Les mer om

  1. Tromsø
  2. Berge
  3. Turn