Sport

Venter på at profilene skal stå frem

Fyllingen gikk på sitt tredje tap for sesongen mot Bodø. Trener Vidar Gjesdal mener flere av nøkkelspillerne har til gode å vise sitt beste.

Andreas Gjeitrem var FyllingenBergens toppscorer mot Bodø, selv om han bare scoret fem mål. Foto: Cicilie S. Andersen

  • Magnus Wikan

Bodø 26-23 FyllingenBergen

De første 36 minuttene klarte FyllingenBergen tilsynelatende å henge godt med eliteseriens formlag Bodø i Nordland, men plutselig ble det bråstopp. Etter at Victor Sandberg satte inn Fyllingens scoring nummer 17 for kvelden, skulle det gå hele elleve minutter før Bodøs keeper igjen måtte plukke en ball ut av nettet.

I samme periode scoret hjemmelaget fem.

— Når man går så mange minutter uten å score, så blir det tungt. Vi ble passive og hadde for lite trykk i angrepsspillet. Da vi endelig kom i posisjon, gjorde vi for mange feile valg som fratok oss mulighetene, sier Gjeitrem, som sammen med Iben René Hvidsten var Fyllingens toppscorer i Bodø med fem mål.

Trener Vidar Gjesdal mener de elleve mørke minuttene til slutt avgjorde kampen.

— Den ble avgjort i den perioden, ja. Vi brente straffer og var dårlige offensivt, og da blir man som regel straffet av så gode lag som Bodø, sier Gjesdal.

- Flere må stå frem

Etter seks kamper står FyllingenBergen allerede med tre tap denne sesongen. De gulkledde bergenserne er også slått ut av cupen. Treneren mener noe av årsaken er at flere av lagets profiler har til gode å stå frem.

— Flere av spillerne har mye mer å gå på, selv om det akkurat i denne kampen handler det mest om helheten, sier Gjesdal.

Gjeitrem, som kom fra Stord før denne sesongen, er blant dem som er forventet å være en av bærebjelkene i årets Fyllingen-utgave. Han mener treners kritikk er berettiget.

— Enkelte i klubben må stå mer frem, det er helt klart. Når vi kun klarer å score 23 mål, så sier det seg selv at mange spillere har mye å gå på offensivt, sier Gjeitrem, som tror laget fortsatt trenger tid for å få alt til å flyte som det skal.

Kan ta tid

For med ny trener og flere nye ansikter i laget før denne sesongen, er ikke samhandlingen helt slik den skal være ennå.

— Prestasjonene vår har nok en del med samhandling å gjøre, men det skal vi klare å få fikset opp i. Det gjelder bare å trene og terpe mye, men vi er forberedt på at det kan ta tid, sier Gjeitrem.

Trener Gjesdal gledet seg likevel over mye av det han fikk se i Bodø.

— I første omgang var vi veldig gode. Vi styrte kampen i en vanskelig hall. Dessverre klarte vi ikke å følge opp i den andre. Det er få som tar poeng i Bodø, så det er bittert at vi ikke tok vare på muligheten da vi fikk den. Vi kunne jo ledet så mye mer allerede til pause, sier Gjesdal.

Les også

  1. Fältnäs er bitter og revansjelysten

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen