Sport

- VM-løypa passer Kristoff godt

Alexander Kristoff vant to etapper i Tour de France. Nå stiger forventningene før VM i Ponferrada i Nord-Spania 28. september.

Alexander Kristoff leverte en strålende Tour de France. Nå er VM det neste store målet.
  • Arne Hole

Det ble ikke den tredje etappeseieren for Kristoff da Tour de France i går ble avsluttet på Champs-Èlysèes i Paris. En punktering tre mil før mål kostet ham kanskje seieren. Marcel Kittel tok seg av spurten mot Kristoff og spolerte således Stavanger-guttens mulighet til å bli første nordmann med tre etappeseire i samme ritt.

— Punkteringen kostet krefter. Det var litt uflaks. Og så var det litt motvind på oppløp. Ellers kunne jeg tatt det. Jeg følte at jeg hadde taket på Kittel, sa Kristoff til TV 2.

Les også

Kristoff: - Jeg hadde ikke med meg flaksen

Etter punkteringen kjørte Kristoff seg opp igjen og var i god, men ikke perfekt posisjon da spurten startet. Med 50 meter igjen hadde nordmannen kommet seg i tet, men ca. 15 meter før mål ble han passert av Kittel, som dermed tok sin fjerde og Tysklands syvende etappeseier.Men størst av dem alle var selvfølgelig sammenlagtvinner Vincenzo Nibali, som besørget Italias første seier på 16 år.

Imponert sykkelpresident

— Alexander var vist en ny dimensjon. Jeg hadde forhåpninger til ham, men at det skulle bli to førsteplasser, tre annenplasser og en tredjeplass var i overkant, sier sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen.

— Kristoff har løftet seg til et nytt nivå og er helt på høyde med Thor (Hushovd) og Edvald (Boasson Hagen). Og det var veldig bra at han viste den dimensjonen da Thor ikke var helt på og Edvald har vært skadet.

- Hvilke forhåpninger gir dette for VM?

— Løypa i Ponferrada passer ham bra. Den er nokså hard, og de som bare er spurtere vil ikke ha sjangs. Det vil bli kjørt hardt, spår sykkelpresidenten, som håper at også Boasson Hagen er tilbake om to måneder.

- Ørn har stålkontroll

Kristoff har reddet seertallene for TV 2, og det kan han komme til å gjøre flere ganger. I alle fall tror Tiedemann-Hansen på ytterligere stigning.

— Kristoff har vært utrolig langsiktig i det han har gjort og har tatt nye steg hvert år. Han trenger ikke å gjøre noe drastisk for å bli enda bedre. Det er bare å bygge videre. Stein Ørn (trener) har stålkontroll på alt han gjør.

— Kan Kristoff noen gang bli en sammenlagtrytter i TdF?

— Nei. Til det er han ikke god nok oppover de lange bakkene. Da må du være liten og lett. Men han kan hevde seg bra i de store klassikerne, sier Tiedemann-Hansen om nordmannen, som er 1,81 og veier 78 kilo. Sammenlagtvinner Nibali 1,79, men veier bare 65 kilo.

— Vi har andre ryttere som kan hevde seg sammenlagt. I år har det vært litt stang ut, men jeg vil ikke spå ett år fremover, sier Harald Tiedemann Hansen.

Alexander Kristoff tenker drøyt to uker fremover.Da starter Arctic Tour of Norway.

Den perfekte VM-oppladningen?

Les mer om

  1. Tour de France