Sport

36-åringen kan bli den syvende nordmannen som når milepælen: – Det blir spesielt

Anders Bastiansen spiller trolig sin 100. kamp i VM eller OL tirsdag.

Anders Bastiansen spiller etter all sannsynlighet sin 100. kamp i VM eller OL når Norge møter Slovenia.

Hvis alt går som det skal, spiller Anders Bastiansen (36) sin VM- og OL-kamp nummer 100 for Norge når laget møter Slovenia i ishockey-VM senere tirsdag.

Trebarnspappaen og Frisk Asker-spilleren er den syvende nordmannen som passerer 100 slike spilte kamper. Tommy Jakobsen topper med 139 opptredener.

– Sånn i utgangspunktet er det kamp nummer 100, og det blir spesielt. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så mange. Jeg har hatt mange utrolig fine år med landslaget, og jeg synes fortsatt at det er kjempegøy å være med. Dette er ikke noe jeg har tenkt veldig mye på, men den dagen jeg legger opp så er kanskje dette noe man kan være fornøyd med, sier Bastiansen til NTB på det norske spillerhotellet i Paris mandag kveld.

– Jeg har ikke tenkt mye på hvor lenge jeg kan holde på, sier Anders Bastiansen.

– Du er vel fortsatt bare 36? Det kan bli mer?

– Jeg har ikke tenkt mye på hvor lenge jeg kan holde på. Når du er blitt såpass gammel som meg, så må du ta det litt år for år. Men jeg har veldig lyst til å fortsette i flere år til. Jeg synes at det å spille ishockey er veldig gøy. Du får oppleve mye og får møtt veldig mange hyggelige mennesker. Jeg er veldig glad i garderobeidretten, ikke minst i lagidrettene og ishockey som jeg kjenner best.

Les også

Den norske stjernen spiller ikke bare for VM-kvartfinale. Han spiller også for sin neste jobb.

Husker best

Bastiansen har vært med i alle A-VM siden Norge rykket opp for 11 år siden. Sammen med Jonas Holøs er han den eneste som har klart det. Bastiansen regner seg frem til at han har spilt i totalt 13 VM for Norge.

Spørsmålet er hvilken kamp han husker best av dem alle?

– Den Frankrike-kampen da vi gikk til OL nå i høst foran et fullsatt Jordal Amfi for siste gang var veldig spesiell. Da vi slo Sverige i Slovakia i 2011 var også veldig spesiell. Det var også kampen da vi slo Tsjekkia i Tyskland-VM i 2010. Det var første gangen at vi tok en ordentlig stor skalp.

– Hvem er de tre beste norske du har spilt med?

– Jeg synes at det er litt vanskelig å rangere. Den som jeg har hatt mest å gjøre med på landslaget er Mathis Olimb. Jeg har spilt veldig mange VM i samme rekke som ham. Vi har et nært forhold til hverandre på isen. Marius Holtet er en annen jeg har et nært landslagsforhold til. Mats Zuccarello er selvsagt vanvittig god, og Jonas Holøs er også høyt der oppe. Jonas har alltid stilt opp og spilt 30–40 minutter hver kamp, og nå er han i tillegg kaptein. Men spillmessig er nok Mathis Olimb den jeg har hatt mest med å gjøre.

Les også

Landslagstreneren gir ikke opp VM-målet: – Alt er mulig

Idrettsarv

Anders Bastiansen har ikke gjort sitt siste på isen, og det kan fort komme mer fra familien også. 36-åringen ble far til sin tredje gutt for tre måneder siden. Det er nok i tidligste med istid for den pjokken, men ikke for de to eldste på 12 og 7 år.

– Kanskje det holder meg yngre at jeg sitter i garderoben med alle de andre gutta? Hvem vet? De to eldste spiller ishockey uten at jeg har forsøkt å presse dem på noe som helst måte. Jeg håper at de vil spille hockey fordi de synes at det er artig. Jeg har hatt vanvittig mye glede av ishockey, og det håper jeg at mine barn vil få også. Det er ikke slik at de må spille frem til de er seniorspillere, men jeg håper at de får gleden av å oppleve å være en del av et lag. Å dele gleden med mange er noe av det jeg liker best, sier veteranen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey-VM
  2. Frisk Asker
  3. Norge