Forfang ble slått med 3,7 poeng: – Jeg kan bare skylde på meg selv

Verdenscupvinner Kamil Stoch vant fredagens skiflygingsrenn i Planica foran Johann André Forfang. Han slo Tromsø-hopperen med 3,7 poeng.

Johann André Forfang ble nummer to i verdenscup skiflyging i Planica fredag.
  • NTB

Stoch nådde 245 og 234 meter i sine to svev, men med noe bedre stilkarakterer tok polakken seieren.

Forfang, som vant kvalifiseringen torsdag, greide 242 meter i sitt første hopp. Under betydelig tyngre forhold i finalen landet han på 234,5 meter.

– Jeg skulle gjerne ha vunnet, men jeg kan bare skylde på meg selv etter en dårlig landing i første omgang. Men nivået er bra, så jeg må bare fortsette med det, sa Forfang til NRK.

Han fikk totalt 452,2 poeng og hoppet seg opp fra tredje- til annenplass. Nok en gang var det en solid norsk innsats med fire hoppere blant de åtte beste.

Les også

Forfang tror på verdensrekord i Planica

Robert Johansson fylte 28 år fredag. Her et bilde fra Vikersund tidligere i vinter.

Bursdagsbarn

Robert Johansson, som fylte 28 år fredag, oppnådde samme lengde som Stoch i første omgang, men hadde noe dårligere landing. Han var 4,9 poeng bak teten etter ett svev. I finalen fikk ikke hopperen fra Søre Ål fullklaff og slo av 17,5 meter.

Dermed falt Johansson tilbake fra annen- til fjerdeplassen.

Anders Fannemel viste litt av sitt gamle jeg som skiflyger med sine 230,5 og 233 meter. Det holdt til femteplass til slutt. Det spørs likevel om plasseringen holder til å ta seg inn på det norske laget som skal hoppe lørdagens lagkonkurranse.

Les også

Schlierenzauer tangerte rekordlengden - Forfang vant Planica-kvaliken

Tande var prøvehopper

Andreas Stjernen hadde ikke helt dagen. For ham er 228,5 og 221,5 meter litt i korteste laget når det gjelder skiflyging. Stjernen var leder av skiflygingscupen før rennet, og fredag endte han til slutt på åttendeplass.

Halvor Egner Granerud var nummer 18 etter 215 meter i første omgang, men fikk veldig tunge forhold i annen omgang. Med 191 meter falt han tilbake til 28.-plass.

Med 201,5 meter klarte ikke Marius Lindvik å ta seg til finaleomgangen. Under relativt tunge forhold endte han på 32.-plass med 179,3 poeng.

Årets verdensmester i skiflyging, Daniel-André Tande, kvalifiserte seg ikke til rennet, men var prøvehopper og fikk vist et par gode svev.

(©NTB)