Sport

Stöckl om 2018-OL: - Vi har god tid til å bygge et slagkraftig lag

Landslagstreneren ikke bekymret etter at både Anders Jacobsen og Anders Bardal har lagt opp.

Landslagstrener i skihopp Alexander Stöckl mister to av sine største profiler til neste sesong, men tror ikke det går mot en mellomsesong av den grunn.
  • NTB

Anders Bardal (32) og Anders Jacobsen (30) er borte. Da benytter landslagssjef Alexander Stöckl sjansen til å bygge opp «nye» Hopp-Norge med OL-2018 i tankene.

– Jeg tenker å bygge opp et nytt landslag fram til OL. Gjennomsnittsalderen gikk betydelig ned nå. Vi har et veldig ungt landslag, men tre år er ganske mye for å sette sammen et slagkraftig lag, sier Stöckl til NTB.

Anders Jacobsen var med på å vinne gull i lagkonkurransen i Falun-VM. Det ble hans siste store triumf som skihopper.

Den østerrikske suksesstreneren frykter ingen mellomsesong uten veteranene Bardal og Jacobsen.– Jeg håper ikke det. De to beste fra sist sesong, Rune Velta og Anders Fannemel, er fortsatt med. Jeg håper de, nå som de må ta mer ansvar, kan prestere enda bedre. Og det kommer mange spennende unge hoppere, som jeg håper kan ta det neste steget, sier Stöckl.

Les også

Åge Aleksandersen visste Bardal skulle legge opp: - Han er på nivå med «Ivers», Strand og Wirkola

Nye lederfigurer

– Kan Velta og Fannemel komme styrket ut av at de nå er «veteranene»?

– Det kan være en fordel for Rune og Anders, for det blir en annen fordeling av roller. Det blir sikkert ikke sånn at verken Velta eller Fannemel tar over rollene som Bardal og Jacobsen hadde, heller en ny fordeling rundt ansvar, sier landslagstreneren.

– Og hvordan blir din rolle endret av utskiftningene?

– Det viktigste for meg er å bygge opp de gjenværende til lederfigurer. Og sørge for at de unge utøverne som kommer inn, fortsetter å jobbe etter den vinnerkulturen vi har bygget opp, sier Stöckl.

Sterk statusøkning

Til uken skal østerrikeren, som i helgen er i hjemlandet i forbindelse med en konfirmasjon, i en rekke møter når det nye landslaget skal tas ut. Først i mai får offentligheten vite hvilke utøvere Stöckl finner plass til.

– Fannemel og Velta kan du regne med, gliser den ettertraktede treneren.

– Muligens løfter vi opp Philipp Sjøen og Johann Forfang, fortsetter Stöckl.

– Hvilke vurderinger gjøres?

– Vi ser på resultatene fra forrige sesong og hvilket potensial som ligger i gutta. Spørsmålet er om det er hensiktsmessig for en ung, talentfull utøver å være tidlig på landslaget, eller om det er bedre at han utvikles gjennom regionen. Tar du vedkommende med på landslaget, medfører det ganske sterk statusøkning, som igjen kan gi feilfokus og unødvendig press fra omgivelsene, påpeker landslagstreneren. (©NTB)

Les også

  1. Anders Jacobsen legger opp: - Tid for å starte et nytt kapittel

Les mer om

  1. Hopp