Nordhaugs lag dominerte i Tour of Norway

Ingen norske i toppen, men Lars Petter Nordhaug kunne glede seg over lagkameratens suksess

Lars Petter Nordhaugs Belkin imponerte på dagens etappe av Tour of Norway.
  • 100% Sport

Sep Vanmercke vant mens Stef Clement tok fjerdeplassen på fredagens etappe av Tour of Norway.

Belgiske Vanmarcke satt i et firemannsbrudd som gikk helt til mål, men fikk en overkommelige oppgave med å sikre seg etappeseieren. Med kort distanse igjen til målgang rykket han fra sine bruddkamerater og trillet inn til etappeseier. Bak seg hadde han svenske Gustav Larsson og Katjusja-rytter Gatis Smukulis.

Clement jublet for lagkameraten fra sin 4.-plass.

— Jeg er veldig fornøyd. Det var en tøff avslutning. Jeg og Stef (Clement) gjorde alt vi kunne for seieren. Jeg er glad for at jeg klarer å vinne på et «fjell», sa Vanmarcke til TV 2. ## Kristoff slet

Alexander Kristoff slet på den siste stigningen opp til Budor og endte til slutt på 8.-plass. Han kunne ikke hamle opp med de raskeste i hovedfeltet.

— Jeg visste at denne avslutningen var for tøff for meg. Jeg visste at jeg ikke kom til å klare det, så jeg er fornøyd, sa Kristoff.

Bauke Mollema gjorde Belkin-dagen enda bedre ved å trille over mål på 9.-plass. Lars Petter Nordhaug kom i mål litt lenger bak, men beholder topp 10-plassering i sammendraget.

Lørdag skal feltet bevege seg fra Brumunddal til Lillehammer, før den siste etappen går fra Gjøvik til Hønefoss søndag. (©NTB)

Sportsdøgnet