Sport

Nordhaugs lag dominerte i Tour of Norway

Ingen norske i toppen, men Lars Petter Nordhaug kunne glede seg over lagkameratens suksess

Lars Petter Nordhaugs Belkin imponerte på dagens etappe av Tour of Norway.

Sep Vanmercke vant mens Stef Clement tok fjerdeplassen på fredagens etappe av Tour of Norway.

Belgiske Vanmarcke satt i et firemannsbrudd som gikk helt til mål, men fikk en overkommelige oppgave med å sikre seg etappeseieren. Med kort distanse igjen til målgang rykket han fra sine bruddkamerater og trillet inn til etappeseier. Bak seg hadde han svenske Gustav Larsson og Katjusja-rytter Gatis Smukulis.

Clement jublet for lagkameraten fra sin 4.-plass.

— Jeg er veldig fornøyd. Det var en tøff avslutning. Jeg og Stef (Clement) gjorde alt vi kunne for seieren. Jeg er glad for at jeg klarer å vinne på et «fjell», sa Vanmarcke til TV 2. ## Kristoff slet

Alexander Kristoff slet på den siste stigningen opp til Budor og endte til slutt på 8.-plass. Han kunne ikke hamle opp med de raskeste i hovedfeltet.

— Jeg visste at denne avslutningen var for tøff for meg. Jeg visste at jeg ikke kom til å klare det, så jeg er fornøyd, sa Kristoff.

Bauke Mollema gjorde Belkin-dagen enda bedre ved å trille over mål på 9.-plass. Lars Petter Nordhaug kom i mål litt lenger bak, men beholder topp 10-plassering i sammendraget.

Lørdag skal feltet bevege seg fra Brumunddal til Lillehammer, før den siste etappen går fra Gjøvik til Hønefoss søndag. (©NTB)

Sportsdøgnet

Les mer om

  1. Alexander Kristoff
  2. Lars Petter Nordhaug