Sport

- Hadde vært gøy å ta gullet på Jordal

Men Stavanger Oilers kan bli seriemestere allerede søndag.

Martin Strandfeldt ser frem mot kampen på Jordal Amfi.
  • Mats Slaastad Birkelund
  • Magnus Mo Opsahl
Dan Kissel og Stavanger Oilers innfridde mot Sparta Sarpsborg.

Stavanger Oilers – Sparta Sarpsborg 3-0 (1-0) (0-0) (2-0)

DNB Arena (aftenbladet.no): Stavanger Oilers vant 3-0 mot Sparta, og la press på Vålerenga før deres kamp mot Frisk Asker søndag. Det betyr at Oilers kan bli seriemester søndag kveld om Vålerenga taper mot Frisk. Hvis ikke blir det seriefinale på tirsdag.

— Det hadde vært utrolig gøy om vi vant serien i Jordal Amfi på tirsdag. Det er utviklet seg hat-kjærlighet mellom lagene, sier Martin Strandfeldt.

Oilers håper på en hjelpende hånd fra Frisk Asker, men forbereder seg på seriefinale på Jordal tirsdag. Du må ta i mot et seriemesterskap da du får det, mener trener Petter Thoresen.

— Blir du seriemester så blir du seriemester, men vi er forberedt på at vi må spille en bra kamp på Jordal på tirsdag, sier Thoresen.

Delte meninger

Spillerne er delte i meningen om hvordan det er best å vinne seriegull. Mens Martin Strandfeldt vil ta seriegull mot Vålerenga på deres egen hjemmebane, vil Tommy Kristiansen feire gullet allerede søndag.

— Om Frisk vinner i morgen tar vi selvsagt den, men hvis ikke blir det full krig mot Vålerenga på tirsdag. Det blir som en sluttspillkamp, sier Kristiansen.

Kampen mot Sparta Sarpsborg ble sett på det største hindret for seriegull, bortsett fra seriefinalen på Jordal. Sarpingene slo Vålerenga og ga Stavanger Oilers en hjelpende hånd på torsdag. Lørdag sto de klare for kamp i DNB Arena.

Og for en kamp det ble. Den var lenge åpen, men det gikk Oilers’ vei etter hvert. Jubelen sto i taket da Martin Strandfeldt satt inn 1-0 i første periode, og den var ikke så verst da Dan Kissel satte inn 2-0 heller.

Oilers-mål mot spillets gang

Sparta gikk ut fra start med voldsom slagkraft og fightervilje. En skulle nesten tro det var sarpingene som jaktet seriegull i åpningsminuttene. Bortsett fra da Christian Dahl-Andersen og Martin Strandfeldt kom to mot én etter ett minutt, hadde ikke Oilers mye å by på. De begikk flere enkle feil og et hardtarbeidende Sparta fanget opp mange tversoverpasninger.

Men arbeidet ga ikke uttelling for gjestene. Etter tre minutter kom, i overtall, skøyt Patrick André Bovim fra blålinja. Ruben Smith kunne puste lettet ut da det smalt i tverrliggeren bak han. Og sånn fortsatte det. Dion Knelsen, Spartas poengkonge, fanget en feilpasning fra Travis Ehrhardt og satte fart.

Alene med Smith avsluttet Knelsen svakt. Kort tid senere kunne den harde metallyden høres nok en gang. Også denne gangen spratt pucken riktig vei for Ruben Smith og Oilers.

— Det er en jevn kamp, men de får ikke så altfor mange skuddsjanser på oss. Ruben (Smith) er bra i mål og vi får hjelp av han, sier Petter Thoresen.

Så, da klokken viste 15.50, endret kampen seg voldsomt. I overtall etablerte Oilers seg i Spartas sone. Jean-Michel Daoust fant Christian Dahl-Andersen som tok pucken med seg bak Sparta-målet.

Dahl-Andersen sendte pucken ut igjen foran målet. Der sto Martin Strandfeldt som smalt pucken i nettet bak Gasper Kroselj til voldsom jubel fra et omtrent fullsatt DNB Arena.

Stillingskrig

Som i første periode åpnet Sparta best også etter første pause, men Oilers våknet mye raskere enn i første periode. Vertene kom stadig mer og mer inn i kampen og hadde gode sjanser til å sette inn 2-0. Samtidig var Sparta farlig frempå og det lå lenge et Sparta-mål i luften.

13 minutter ut i perioden fikk Magnus Lindahl pucken til høyre for Ruben Smith. Han prøvde å finne Knelsen i slåttet. På veien inn var pucken innom padden til Smith og ble liggende fri midt foran han og Knelsen. Heldigvis for vertene var Smith raskest ute og fikk lagt snapphansken over. En underholdene periode endte mølløst.

Stang ut, stang ut, stang inn

Også tredje periode ble underholdene, men her kom også målene. Etter 46 minutter fyrte Mats Larsen Mostue av fra blålinja. Stolpe ut. Oilers måtte så hente pucken i egen sone før de satte i gang en ny bølge med Nick Schaus.

Schaus avanserte på høyresiden og alene med Kroselj satte han den i tverrliggeren. Igjen måtte Oilers hjem for å hente pucken. Denne gangen sendte de den oppover venstresiden med Dan Kissel. Kissel satte fart og dro seg enkelt forbi Sparta-forsvaret. Alene med Kroselj gjorde han ingen feil og satte den mellom beina på målvakten. Lettelsen var stor hos både publikum og spillere da Kissel satte inn kampens andre

— Det var deilig. På 1-0 vet du aldri hvordan det ender, men på 2-0 kan du tillate å slippe inn ett mål, sier trener Thoresen.

— Vi pratet om det før den tredje perioden. Vi visste at det neste målet ville bli utrolig viktig. Å score det målet gjorde meg så opprømt, og for et fantastisk publikum vi hadde i dag, sier målscoreren selv.

Oilers fortsatte presset helt til Sparta tok ut målvakten to minutter før slutt. Et minutt senere stjal Oilers pucken i egen sone og Mathias Trettenes kunne sette den enkelt i et åpent mål.

KAMPFAKTA:

Stavanger – Sparta Sarpsborg 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

4311 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (15.50) Martin Strandfeldt (Christian Dahl Andersen, Jean-Michel Daoust).

2. periode: Ingen.

3. periode: 2-0 (47.11) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Kurt Davis), 3-0 (58.15) Mathias Trettenes (Nick Schaus, Peter Lorentzen).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor, Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Stavanger 6 x 2 min. Sparta 7 x 2 min.

(©NTB)

Les også

  1. Oilers forlenget med fem spillere

  2. Fnyser av Rosenborgs rop om matchstraff

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey
  3. Stavanger Oilers