Sport

Forbundet krever svar fra Byåsen

Diskusjonene om «pengespill-gaven» fortsetter.

PENGETRØBBEL: Byåsen og Ida Alstad trenger penger, og skal motta et millionbeløp fra et spillselskap. Det har fått forbundet til å reagere. Foto: Leif Arne Holme

  • Christian Skare Stendal

– Jeg har vært i kontakt med styrelederen i Byåsen (Oddvar Aardahl) i dag. Vi kjenner bare saken gjennom det som har stått i mediene, og har bedt om en redegjørelse fra klubben. Den har jeg bedt om å få i løpet av dagen i dag.

Det sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund (NHF) til Adresseavisen.

Før helgen ble det kjent at Byåsen skal motta et millionbeløp gjennom et spillselskap. Det er trondheimsmannen Morten Klein, som har blitt milliardær på nettopp pengespill, som står bak.

Les også

  1. Byåsen får milliongave av utenlandsk spillselskap

  2. Omstridt gambling-gave til Byåsen: RBK har takket nei til avtaler som strider mot klubbens verdier

Spillselskapet skal ikke ha tilbake markedsføringsplass i form av drakt- eller arenareklame, og det hele er blitt fremstilt som en ren gave til toppklubben.

Fredag sa Langerud at NHF slett ikke hadde sansen for avtalen, og at de hadde en klar forventning om at «Byåsen ordner opp i dette».

Byåsens styreleder ga imidlertid klar beskjed om at de ikke kommer til å annullere avtalen med spillselskapet.

– Vi mener vi ikke har gjort noe ulovlig, og har ikke gått på akkord med våre verdier i Byåsen, sa Oddvar Aardahl.

Nå vil altså forbundet ha svar fra klubben, som de siste årene har slitt kraftig økonomisk.

– Hvilke sanksjonsmuligheter har dere?

– Det er litt tidlig å spekulere i. Ethvert idrettslag er underlagt det til enhver tid gjeldende regelverket. Så finnes det sanksjonsmuligheter, men først vil jeg ha klarhet i de faktiske forholdene fra klubbens leder, sier Langerud.

– Det er viktig at Byåsen er innforstått med regelverket og har tatt en beslutning ut fra det, legger generalsekretæren til.

Les mer om

  1. Byåsen Håndball Elite
  2. Håndball