Pallplassen glapp nok en gang for Haver-Løseth

Nina Haver-Løseth lå på 2.-plass før finaleomgangen i slalåmrennet i Kranjska Gora, men fikk det tungt og måtte ta til takke med den sure 4.-plassen.

Nina Haver-Løseth måtte ta til takke med den sure 4.-plassen søndag. Her fra et tidligere renn.

Sunnmøringen jaktet sin første pallplass i verdenscupen etter seieren i parallellslalåmrennet i Stockholm i januar 2018. Selv om hun lå an til pallplass halvveis, manglet 30-åringen ett tidel opp til Katharina Truppe som ble nummer tre.

Det er derimot ikke første gang Haver-Løseth mister en pallplass i finaleomgangen. I romjula falt hun fra 2.- til 19.-plass etter en svak finaleomgang i Lienz.

Petra Vlhová vant søndagens renn etter å ha kjørt seg opp fra 4.-plass. Det var hennes 14. verdenscupseier i karrieren. Sveitsiske Wendy Holdener ble nummer to.

Nina Haver-Løseth gjorde en god førsteomgang i Kranjska Gora søndag.

Svensk seier glapp

Det så lenge ut som at Anna Swenn-Larsson skulle ta sin første verdenscupseier i karrieren, men like før mål falt den svenske jentea, og dermed måtte hun se seieren ryke.

Kristin Lysdahl kjørte godt i Slovenia og sikret to nordmenn blant topp ti med sin 8.-plass.

Avstanden opp til seirende Vlhova var på 2,43 sekunder.

Les også

Haver-Løseth beste norske i Zagreb

Holtmann slet

Mina Fürst Holtmann slet seg videre etter en trøblete førsteomgang og kjørte seg til slutt opp til en 20.-plass. Kaja Nordbye endte på 22.-plass og var 21 hundredeler foran Thea Louise Stjernesund på plassen bak.

Maren Skjøld ble nummer 41, mens Maria Therese Tviberg kjørte ut.

På kvinnesiden står Norge uten rennseier i verdenscupen i alpint siden Ragnhild Mowinckel vant storslalåmrenn i Ofterschwang i mars 2018.