Snildal fikk skulderen ut av ledd

<p>Svømmeren har måttet legge om treningsopplegget før OL.</p>

Norway's Ingvild Snildal swims to win the Women's 100 meter Butterfly final at the European Swimming Championships in Debrecen, Hungary, Friday, May 25, 2012. (AP Photo/ Michael Sohn)

Svømmeren Ingvild Snildal fikk skulderen ut av ledd forrige fredag. 23-åringen frykter likevel ikke at det skal hindre henne i London-OL, skriver VG.

Nok et norsk OL-håp fikk en kraftig nedtur da Snildal pådro seg skaden under en treningsleir i Sierra Nevada. Jenta som ble europamester i mai kjemper nå kampen mot klokka.

– Jeg regner med å klare greit å være bra til OL. Men 100 meter butterfly går allerede første dag, så jeg får ikke noe ekstra til , sier Snildal til VG.

Hun forteller at hun har måttet legge om treningsopplegget og hovedsakelig brukt beina. Mandag svømte testet hun seg på favorittdistansen butterfly for første gang på over en uke.

– Det gikk bra, men smertene kom etterpå. Men jeg regner altså med at det ikke skal bety noe for OL, sier Snildal.

Med fire uker til OL-start føler også landslagssjef Petter Løvberg at Asker-svømmeren har god tid til å kjempe seg tilbake.

– Vi har relativt god tid. Vi har måttet justere treningen, men vi er ikke så veldig bekymret per i dag, sier han til VG.

Fra før har svømmelandslaget mistet et klart gullhåp da Alexander Dale Oen døde brått. I tillegg har roeren Olaf Tufte og spydkasteren Andreas Thorkildsen trøblet hittil i sesongen. Det gjør at det ikke ligger an til noen norsk medaljefest i London. (©NTB)