Sport

Skihopperpappaen fikk bare bandyspillere i norgestoppen

Her er Stabæks tvillingsuksess.

Dag Holmen-Jensen var en av Norges bedre skihoppere, men det ble bandyspillere av sønnene. Simen (t.v.) og Knut var svært sentrale da Stabæk slo Ullern 8-4 på bandyens festdag.
  • Arne Hole

Stabæk-Ullern 8–4

STABEKK: Pappa Dag har hoppet 156 meter i Oberstdorf, men for tvillingene Simen og Knut Holmen-Jensen er det bare bandy som gjelder.

En bombe gikk av i forrige serierunde da Stabæk tapte mot Mjøndalen. På bandyens festdag 2. jueldag sørget bæringene for å gjenopprette sin renommé.

Les også

Slik ble Charlotte Selbekk stor i svensk bandy: – Lærte triks av guttene

– 1–3 mot Mjøndalen? Nei, det er glemt nå. Det var godt å få det til igjen i dag. 2. juledagskampen ligger det lott ekstra i, sier Knut Holmen-Jensen, som ble sentral da 650 tilskuere hadde tatt veien til Stabekkbanen for å se naboderbyet mot Ullern – med fire tidligere Stabæk-spillere på laget, samt flere svenske forsterkninger. Men sterkest var Holmen-Jensen.

Holmen-Jensen-gutta ble avgjørende da Stabæk sikret to poeng og beholdt tabelltoppen foran Solberg, som har like mange poeng, men tap i innbyrdes. Simen sørget for 3-1-scoringen i første omgang.

Ullern bød på kamp, og så sent som 20 minutter før slutt ledet hjemmelaget bare 5–4. Så roet Knut Stabæk-nervene to ganger, først med 6–4 og til slutt 8–4.

Les også

Bandysvensken håper på nytt NM-gull

Og pappa Dag? Han var på plass som medhjelper på sidelinjen som han har vært siden hele Holmen-Jensen klanen flyttet ned fra Hosle for 21 år siden. I en periode var det hele fire Holmen-Jensen på laget – og en utenfor!

To gikk til hobbyishockey

De som vil oppleve de to andre Holmen-Jensen-gutta må følge med på Jars annetlag i ishockey. Der spiller Thomas og Stian for moro skyld.

– Det går ikke å kombinere jobben som eiendomsmegler med bandy på toppnivå. På Jars annetlag er det ikke så mye trening, sier Stian og smiler – etter å ha vært tilskuer til tvillingbrødrenes sterke innsats.

Også Stabæk-trener Nikolay Hauger var fornøyd med Holmen -Jensen-guttas bidrag i nabooppgjøret.
– Simen er liberoen vår som binder laget sammen. Knut er forward som skal være spillbare, og det var han i dag, sier Hauger, som ikke helt skjønte hvordan det ble tap mot MIF.

– Vi hadde 12 cornere og var alene med keeper fire ganger uten å score. Det hakket litt i denne kampen også, men det var bedre defensiv innsats.

Gir seg «aldri» med bandy

Med sine 29 år er Holmen-Jensen-brødrene veteraner på Stabæk-laget, men ikke eldst. Magnus Høgevold, Jan Olav Løyning,

Anders Christensen og keeper Aleksander Nygaard er alle 30.

- Bandy er en idrett du kan holde på med i mange år, og vi har ingen planer om å gi oss, sier Knut, som også er veldig glad i seriespillet – ikke bare sluttspillet og utdelingen av kongepokalen.

- Det er synd at serien er blitt litt glemt bort, men det er jo det å være best hele sesongen som egentlig teller. NM-gullet er mer som en bonus. Vi går for gull begge steder. Tapet for Mjøndalen i forrige serierunde var vårt første nederlag siden 2014 og ble en «wake up» for oss, mener Knut, som hadde flaks da han ble angrepet av gule stafylokokker for to sesonger siden.

Han havnet på Rikshospitalet en time før det som bokstavelig talt kunne blitt «dealine».

Nå er det seriegull og NM-tittel som teller.
Og dagens tvilling ble en trippel.

Les mer om

  1. Bandy