Sport

- NFFs uavhengige etterforskningsorgan vil undersøke Siem og Hallén

— Jeg har bedt om at det blir gjort noen undersøkelser, sier lederen i påtalenemnda.

Kjetil Siem (t.v) og Yngve Hallén skal ifølge Josimar under lupen.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Josimar skriver i dag at NFFs uavhengige etterforskningsorgan ønsker å se nærmere på Kjetil Siem og Yngve Hallén, som jobbet for å fremme Aleksander Ceferins kandidatur som ny UEFA-president.

Les også

  1. NFF-presidenten ser ikke noe problem i å stemme likt som Russland i UEFA-valget

  2. Raser etter omstridt Josimar-artikkel: - Det er komplett løgn

Ifølge Josimar skal ikke dette ha vært forankret i NFF-styret. Ifølge Hallén trengtes det ikke noe styrevedtak så lenge instruksen kom fra ham og så lenge han informerte styret.

Ifølge Josimar ønsker dere at det gjøres undersøkelser av Hallén og Siem. Stemmer dette?

— Jeg har bedt om at det blir gjort noen undersøkelser. Utover det har jeg ingen kommentar, sier leder av påtalenemnda i NFF, Knut Fure, til Aftenposten.

Mette Christiansen i forbundsstyret sa til Aftenposten før helgen at forbundsstyret aldri har tatt stilling til om de skal gå for Ceferin i valget eller ikke.

— Jeg står fast ved at Hallén informerte styret om at han og flere nordiske presidenter mente Ceferin ville være en god kandidat. Det var et ønske om å få inn en kandidat utenfra. Den løpende dialogen rundt arbeidet for å fremme Ceferins kandidatur, ble ført mellom presidenten og generalsekretæren, sier Christiansen.

Aftenposten har også snakket med personer som ikke kan huske å ha blitt informert om dette.

— At noen ikke husker at dette ble informert om, har jeg respekt for. Det viser seg også at orienteringen til styret ikke ble protokollert. Denne prosessen kunne helt klart vært bedre, sier Christiansen.

Vi har vært i kontakt med Kjetil Siem. Han henviser til Yngve Hallén, som foreløpig ikke har besvart våre henvendelser.