Sport

Kittel besto løgndetektortest

Mark Cavendish' overmann svarte om sitt forhold til doping.

PÅ TOPP: Marcel Kittel ble en av sommerens store sykkelprofiler. Her fra podiumet etter siste etappe av årets Tour de France.
  • Martin K. Andersen

En av de største stjernene i sommerens Tour de France var tyske Marcel Kittel.

Argos-rytteren satte flere ganger på plass spurtkongen Mark Cavendish på oppløpene. 25-åringen endte opp med hele fire etappeseirer — blant dem den prestisjefylte sisteetappen på Champs-Élysées.

Ryktetrøbbel

Sykkelsportens dårlige rykte gjør imidlertid at enhver syklist som gjør det bra opplever at det blir satt spørsmålstegn ved.

Det gjelder også Kittel, tross at han ved flere anledninger har profilert seg som dopingmotstander. Blant annet sa han i fjor at han ble kvalm av de i sykkelmiljøet som fortsatt forsvarte Lance Armstrong.

Tyske Sport Bild ba ham derfor nylig gjennomgå en løgndetektortest. Det takket Kittel ja til - i motsetning til samtlige tyske ryttere som fikk den samme forespørselen i 2007. — Jeg har ingenting å skjule, det er derfor jeg ble med på dette, sa Kittel til avisen, ifølge Velonation .

— Jeg står for en ren idrett og denne prøven har bekreftet det.

Mange spørsmål

Kittel fikk både åpne og lukkede spørsmål, blant dem om han hadde benyttet ulovlige midler eller blitt tilbudet det. Han svarte nei på det, og besto testen. Løgndetektoren overvåket blant annet blodtrykket, hjerterytmen, pusten og svettenivået, skriver Velonation .

Fagfolkene som analyserte resultatene fant ingen tegn på at Kittel ikke snakket sant.

— Jeg våger den påstanden at dette indikerer at Marcel Kittel aldri har brukt doping og en ren utøver, sier Holger Leutz.

Tysk sykkelsport har blitt rystet av en rekke dopingskandaler. To av deres aller største helter, Jan Ullrich og Erik Zabel, har begge blitt avslørt.

Les mer om

  1. Sykkelritt
  2. Tour de France