Myrhol fortsatt ute: - Trenger ikke risikere noe

Bjarte Myrhol innrømmer at han trolig går glipp av gruppefinalen mot Hviterussland.

SKADET: Bjarte Myrhol på trening i Katowice i helgen.

KATOWICE: — Den sitter langt inne den, altså. Det gjør den, sier Myrhol til adressa.no om tirsdagens avgjørende EM-kamp mot Hviterussland.

Etter den sterke 34-31-seieren over Kroatia søndag kveld har Norge alle muligheter til å ta med seg full pott – fire poeng – inn i hovedrunden. Men, om resultatene ikke går veien, kan Norge også ryke ut av EM sent tirsdag kveld.

Håper å nå hovedrunden

Alt tyder uansett på at kampen mot Hviterussland kommer for tidlig for Myrhol, som pådro seg et stygt kutt mellom to fingre i åpningskampen mot Island.

Bjarte Myrhol skadet seg mot Island.

— Jeg føler ikke at vi trenger å risikere noe heller, når vi har så mange gode spillere som vi har, sier Myrhol, som håper å kunne bidra på banen i en eventuell hovedrunde.Skaden blir fortløpende fulgt opp av landslagslegen.

Bidrar fra benken

Den rutinerte strekspilleren blir værende i EM-troppen, og under søndagens kamp mot Kroatia var Myrhol med på oppvarmingen og bidro også engasjert fra benken underveis i kampen.

— Man blir ivrig da og litt revet med. Samtidig tror jeg det er lettere å komme tilbake senere om man er inni det. Vi er en stor familie her også, og har en ordentlig god gruppe hvor alle ønsker hverandre det beste, sier han.

Samtidig vet ikke Myrhol hvorvidt det hjelper for laget at han bruker den rutinen han etter hvert har opparbeidet seg gjennom karrieren.

— Men Christian (Berge, landslagssjef) ønsker at jeg skal ta den rollen, så da gjør jeg det.