Sport

Venter på ny NHL-kontrakt

Patrick Thoresen (26) kommer til å få tilbud om retur til NHL og Philadelphia Flyers. Spørsmålet er bare om forslaget er så godt at han hopper på.

Det kan bli spill i NHL igjen allerede fra høsten av for Patrick Thoresen.

  • Espen Hansen
    Aftenposten

Ishockeyproffen gjør ingen hemmelighet av at han ønsker seg tilbake til NHL. Det til tross for at han har hatt en sensasjonelt god sesong i den russiske proffligaen KHL. Han toppet pluss/minusstatistikken (på isen ved eget lags/motstanders scoringer) i grunnserien og scoret totalt 57 poeng på 56 kamper.

–Jeg har kontrakt med Ufa Salavat Julajev en sesong til, men kan gå dersom jeg får et godt tilbud fra NHL. Akkurat nå venter jeg bare på at det skal komme noe skriftlig fra Philadelphia, og så får vi se hva som står der. Det er veldig mye å ta hensyn til, ikke bare det økonomiske. For meg er det også viktig å tenke på familien, sier Thoresen. Mens han har vært i Russland har han sett minimalt til dem.

–Han kommer helt sikkert til å få et tilbud fra Philadelphia, sier hans agent Patrick Aronson til Aftenposten.

Trodde på suksess.

–Innsatsen hans i Russland har vært helt fantastisk. Det var vel bare han i hele verden som trodde på en slik suksess før han dro. Philadelphia fulgte ham også nøye under OL og var fornøyd med det de så. Dessuten kjenner de jo ham bra siden han allerede har vært der, legger Aronson til og sier det står mellom Salavat Julajev og Philadelphia.

Thoresen skaffet seg et navn både i Flyers og NHL etter at han kastet seg for å dekke et skudd under en sluttspillkamp mot Washington i 2008. Senere samme år sa han nei til et kontraktsforslag fra klubben, og har etter det hatt to meget vellykkede sesonger i Sveits og Russland. Neste sesong kan det bli minst tre nordmenn i NHL siden Mats Zuccarello Aasen (New York Rangers?) helt sikkert og Jonas Holøs (Colorado Avalanche) høyst sannsynlig flytter fra Sverige til USA. Spennende blir det også å se om Ole-Kristian Tollefsen får et nytt tilbud.

Natt til i går ble Philadelphia Flyers det første laget som gikk videre til andre runde i NHL-sluttspillet.

–Patrick har uten tvil styrket sine aksjer i Philadelphia, men det er et puslespill hvor alle brikkene skal passe før han bytter til NHL, sier Aronson.

Mens resten av det norske landslaget trener på Jordal Amfi og forbereder seg til VM i disse dager, har Thoresen fått noen dager fri for å være sammen med familien. Egentlig skulle de reist til Dubai på en liten ferie, men ble stoppet av flykaoset. Dermed ble det Stockholm i stedet.

–Det nest beste, småler Thoresen som neste uke reiser sammen med landslaget til VM-oppkjøring og landskamper mot Sveits.

Norges første kamp under årets VM er mot Sverige søndag 9. mai.

Les mer om

  1. Ishockey