Sport

Travtreneren utestenges i 15 år for brudd på dopingreglementet

Fabrice Souloy må også betale en halv million kroner i bot etter at hester testet positivt på Bjerke travbane.

Fabrice Souloy straffes hardt for brudd på dopingreglene. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den franske travtreneren Fabrice Souloy utestenges i 15 år for dopingtilfellene på Bjerke og Solvalla i fjor.

Det opplyser Det Norske Travselskap (DNT) i en pressemelding.

Det er domskomiteen i DNT som har funnet Souloy skyldig i forsettlig overtredelse av dopingreglementet etter at hestene Your Highness, UN Mec d'Heripre, Lionel og Timone Ek testet positivt for kobolt i dopingprøver som ble tatt i forbindelse med travløp på Bjerke travbane 12. juni i fjor.

Dommen omfatter også en positiv dopingprøve for UN Mec d'Heripre under Elitloppet på Solvalla i Stockholm to uker tidligere.

Utelukkelsen innebærer at Souloy verken kan ha lisens som travtrener, delta i travløp eller oppholde seg på anlegg som er eid eller finansiert av DNT.

Les også

Trente trøndersk verdensstjerne – nå er han uønsket på livstid

Stor bot

Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning. Souloy er også dømt til å betale en bot på 500.000 kroner. Under rettssaken la DNTs advokat Nils Kiær ned påstand om livstidsutestengelse og 250.000 kroner i bot.

Det er ikke kjent om franskmannen kommer til å anke dommen, men det virker høyst trolig. Souloy har hele veien bedyret sin uskyld, og hevdet under rettssaken på Bjerke i mai at det er den italienske veterinæren Fransesco Alessandrini som er skyld i at hestene hadde for høye koboltverdier.

– Jeg er ingen veterinær. Alle behandlinger av hestene ble gjort etter anvisninger av Alessandrini. Etter Lover Face sin positive dopingprøve som ble offentliggjort 11. august, kastet vi alle flasker med B12-preparatet Coenzile og kuttet ut alt tilleggsfôr, sa Fabrice Souloy i sin forklaring.

I Frankrike er Souloy utestengt i ett år fra 1. januar i år for bruk av kobolt på hesten Lover Face, skriver Trav og Galopp-Nytt.

– Amatørmessig

Soulous forsvarer, den svenske advokaten Staffan Uvabäck, sier til tidsskriftet Trav och Galopp-Ronden at han er svært kritisk til prosessen rundt domsslutningen.

Han mener dommen først skulle offentliggjøres 5. juli.

– I forbindelse med forhandlingene i Oslo for et par uker siden ble det tydelig sagt at dom fra domskomiteen i Norge og ansvarsnämnden i Sverige skulle offentliggjøres 5. juli. Jeg stiller meg meget undrende til prosessen. Jeg synes at behandlingen er amatørmessig utført, sier Uvabäck.

Også Svensk Travsport (ST) skal felle dom i saken.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hest