Sport

Kristoff friskmelder seg selv

Kjører mest sannsynlig Tour de Fjords.

Alexander Kristoff håper å rekke start til Tour de Fjords..
  • Fredrik Fornes

STAVANGER (Aftenbladet): Etter fem dager med feber og kraftig lungebetennelse, er Alexander Kristoff (26) endelig på bedringens vei. Nå satser han på å kjøre Tour de Fjords i helgen.

I utgangspunktet er han tatt ut av Katusja-laget som skal sykle Tour de Fjords i helgen, men han forklarer at det ble gjort for å slippe og risikere at laget må stille med én mann mindre, slik de måtte under Arctic Race.

— Jeg friskmelder meg selv til helgen, så jeg håper jeg får plassen tilbake. Jeg føler meg grei nå, og det er fremdeles lenge til fredag. Det er laget som tar avgjørelsen, men jeg tror det vil gå bra, sier Kristoff til Aftenbladet.

Etter å ha ligget med 39 i feber fem dager i strekk, begynner ting nå å se bedre ut for Stavanger-syklisten. Mandag har han vært feberfri i to dager. Søndag startet Kristoff med rolig innetrening, og mandag formiddag rørte han sykkelen igjen for første gang på over en uke.

— Det gikk greit. Jeg hoster litt enda, men beina kjennes greie ut. Blodprøvene så også OK ut, sier Kristoff.

Nedjusterer ambisjonene

Han innser samtidig at han muligens må justere ned ambisjonene til Tour de Fjords. Før sykdommen håpet han nemlig på sammenlagtseier. Selv om han understreker at han aldri stiller til ritt kun for å komme til mål, erkjenner 26-åringen at han muligens må si seg fornøyd med «kun» et par etappeseire, dersom han kjører i helgen.

Samtidig gir han ikke helt slipp på håpet om å vinne hele rittet, men det kommer an på hvordan formen er.

Trener og stefar Stein Ørn, er hakket mer beskjeden.

— Vi må ikke glemme at det var en alvorlig lungebetennelse han hadde. Det er mulig han stiller til Tour de Fjords, men da blir det for redusert maskin, og han kan bare glemme den tidligere ambisjonen om å vinne.

Må ta ting med ro

Ørn mener at det var en krise i seg selv at Arctic Race røk. Enda verre vil det bli om Tour de Fjords også skulle gå i vasken. Treneren er likevel klar på at det er svært risikofullt å gå for hardt ut etter en så alvorlig sykdom. Det kan gi ettervirkninger, og ødelegge for måneder med trening.

Kristoff forklarer at den siste uken har vært tung. For en toppidrettsutøver er det aldri kjekt å være syk, og lungebetennelsen kom også når formen var god.

Før han ble syk syklet han meget bra på trening, og derfor har det vært ekstra kjipt å bruke toppformen på å ligge i sofaen. Likevel er både han og trener Ørn klare på at syklisten på ta ting med ro når han nå setter seg på sykkelsetet igjen.

— Han har ligget med 39 i feber i fem dager, og vært helt utslått. Nå kommer det seg, men han kjenner at kroppen har vært syk. Han har jo hostet blod. Selv om han veldig gjerne ønsker å komme i gang igjen, må vi ta dette rolig, avslutter Ørn.

Les også

  1. Hushovd med ny triumf i Polen

  2. Syk Kristoff mister trolig Arctic Race of Norway

Les mer om

  1. Alexander Kristoff