Sport

Vil snu trenden mot Frisk i kveld

Lista over skadde og sjuke spillere har vært lang, det samme har tapsrekken. Men Jonas Norgren ser bedring.

Jonas Norgren håper spillerne senker skuldrene, og snur den vonde trenden mot Frisk Asker i kveld.
  • Arve Hovelstuen Blystad

HAMAR (HA): Storhamar har tapt de fire siste kampene. Jonas Norgren har noen tanker om akkurat det:

– Det har vært mye sjukdom og skader, men vi kan ikke synes synd på oss sjøl for det. Med noen ute må andre ta ansvar. Alle må se viktigheten av at de spiller for Storhamar. I kampen mot Stjernen så vi tegn på klar bedring på det, sier Norgren, og fortsetter:

– Den siste tiden har likevel vist at vi er sårbare. Det har vært mange backer ute, og det går ut over over— og undertallsspillet. Stabiliteten forsvinner.

Energilekkasje

Svensken tror også at poengtrekksaken har påvirket spillergruppa.

– Den økonomiske situasjonen har nok påvirket laget. Det blir en usikkerhet. Hva skjer videre? Det var en kraftig energilekkasje. Det er ikke bare å trykke på en knapp, og legge det vekk. Da skal du være sterk. Det er 25 forskjellige individer med mange ulike tanker. Men vi må jobbe oss ut av det.

Norgren er imponert av det enorme engasjementet rundt redningsaksjonen og aksjesalg.

– Det engasjementet viser hvor mye hockey’n betyr i Hamar, Spillerne vil gjerne gi noe tilbake, men det kan virke som om de vil litt for mye. Vi må få ned skuldrene, tappe ut litt luft, og være på jobb som vanlig, sier Norgren, og fortsetter:

Stygge feil

– Mot Stjernen gjorde vi også noen stygge feil som vi ble straffet hardt for. De må bort. Det handler om valgene som gjøres. Vi kan ikke slippe inn fire-fem mål i hver kamp. Da blir det vanskelig å vinne.

Eirik Dagfinrud trente igjen i går. Han har vært ute med forkjølelse. Pål Johnsen trente også i går, etter å ha tatt med ro etter Stjernen-kampen. Mye tyder på at begge spiller i kveld. Også Johnsen har slitt med forkjølelse.

Norgren håper at Jimmy Andersson rekker kampen. Backen har slitt med sjukdom, og smerter etter at han fikk et skudd i beinet i avslutningen av kampen mot Sparta. Christian Larrivée var også på is i går, men han er tvilsom etter å ha vært sjuk lenge. Magnus Eikrem Haugen er uaktuell etter å ha blitt skadet i en U20-kamp.

Jonas Norgren får med seg Rune Gulliksen i boksen mot Frisk Asker i Hamar OL-Amfi kveld. Hovedtrener Michael Smithurst har fått noen fridager etter dødsfall i familien.

Følg Dragons - Frisk direkte her:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Storhamar