Sport

Vant generalprøven

Thor Hushovd er ikke redd for hvordan det går i premieren etter en god generalprøve. I går spurtvant han siste etappe i Dauphiné Libéré. Han vant generalprøven.

  • Stein Erik Kirkebøen

Det er snaue tre uker til Tour de France begynner. Og Thor Hushovd er i rute. Tiden frem til starten skal han bruke til å pleie formen. Etter noen rolige dager, skal han trene knallhardt i to uker. I går kjørte han det siste rittet før premie'ren. Han vant generalprøven. Og det bekymrer ham ikke.

Lagtempo.

— Jeg skal kjøre ett lagtemporitt i Holland, det er alt. Ellers skal jeg trene. Generalprøven var akkurat som oppkjøringen: perfekt. Så langt har alt gått etter planen. Generalprøven kunne heller ikke vært bedre. Det gjør godt å vinne. Det bekrefter at jeg har gjort noe riktig. Det å få bevist at du er i form, det styrker selvtilliten. Og god selvtillit er den beste bagasjen du kan ha inn i Tour de France. Dessuten er dette et så stort ritt at en seier her har verdi i seg selv, sier Hushovd som kjørte inn til sin fjerde seier for sesongen i Grenoble i går.- Og den fjerde her i dette rittet.Han pleier å gjøre det godt i den siste testen før sesongens store mål. Det er blitt en god tradisjon.- I Tour'en er målet å ta en etappeseier i løpet av den første uken. Hvilken av etappene som passer meg best, det vet jeg ikke ennå. Jeg venter til kvelden før med å studere etappene i detalj. Her nede trodde jeg seierssjansene var størst på de to første etappene, så kom den på den syvende.- Du vant den grønne poengtrøya i fjor?- Jeg vinner gjerne den igjen, men i utgangspunktet er målet én seier i løpet av åpningsuken. Så får vi se etter det.Skal han klare å nå målet sitt på slettene i Nord-Frankrike i den første uken av juli, så er han avhengig av at laget fungerer like godt som det gjorde i går. - På morgenmøtet var vi enige om at det var alvor, og at vi skulle kjøre for etappeseieren. Og det gjorde vi virkelig, vi villevinne i dag. Men lenge så det stygt ut. To ryttere ble med den australske spurteren Stuart O'Grady i et tidlig brudd. På det meste hadde de tre en ledelse på drøyt fem minutter. Så begynte Credit Agricole-laget å kjøre.- Tre kilometer før mål tok vi igjen den siste utbryteren, O'Grady. Da skjønte Hushovd at det gikk mot enda en seier i den tradisjonelle generalprøven. Men han er omhyggelig med å dele æren for seieren.- Dette var ikke min seier, det var lagets. Det fungerte veldig godt i dag. Jeg behøvde ikke jobbe mye, jeg satt bare med helt til det gjensto 200 meter. Da gikk jeg i tet for første gang, sier Hushovd som ikke hadde noe problem med å holde ledelsen inn.- Men de beste spurterne var ikke med her i dag, skynder han seg å legge til.- O'Grady?- Han var ferdig da vi tok ham igjen, og raste langt ned på listen. Men det er minst fire, fem ryttere som er bedre enn ham i dag.- Og Hushovd da?- Han er blant de fire beste. - Verdensmester Tom Boonen, som de fleste holder for å være aller best, vant åpningsetappen av Sveits Rundt på lørdag.- Jeg la merke til det. Han legger nok merke til at jeg vant her også, tror Thor Hushovd.PS. Sammenlagt vant amerikanske Levi Leipheimer. Hushovd ble nummer 69, Mads Kaggestad nummer 108 og Kurt Asle Arvesen nummer 115.

Les også

Vraket fra Touren

Thor Hushovd jublet i går. Han vant i går avslutningsetappen av Dauphiné Libéré. Han har gjort det til en god tradisjon å vinne en etappe i rittet som for mange er generalprøven til Tour de France.

Les mer om

  1. Tour de France