Slik så det ut da verdensstjernene åpnet den splitter nye hoppkurransen i Holmenkollen

Svært få hadde møtt opp til åpningsrennet i Raw Air: – Jeg synes det er for tidlig å kalle det publikumssvikt på første dagen, sier lederen for konkurransen.

Det var få tilskuere å spore under åpningsrennet av Raw Air.

HOLMENKOLLEN: Fredag kveld ble første renn i den splitter nye hoppkonkurransen gjennomført i Holmenkollen. Det kunne det ikke virke som så mange hadde fått med seg. Tribunen rundt den tradisjonsrike bakken var glissen.

Rennet er det første av totalt ti tellende i konkurransen Raw Air.

– Kanskje langrennsløperne i Norge er for gode? Vi får se. I Østerrike og Tyskland har vi stor tradisjon, men det ville vært bra om det hadde vært mye folk her også. I dag er det fredag. Forhåpentligvis er det veldig bra på søndag, sier den østerrikske hoppstjernen Gregor Schlierenzauer.

Han sikter til den tysk-østerrikske hoppuka, som foregår fra romjulen og inn i det nye året. Der pleier det å være tettpakket med tilskuere.

Les også

Fannemels vinnersjanser spolert etter disk i åpningsrennet

Les også

Stjal ideen fra England - nå starter verdens villeste hoppkonkurranse i Norge

Gregor Schlierenzauer håper oppmøtet blir langt bedre i Holmenkollen utover helgen.

– Ser ut som nordmenn har glemt å gå på hopprenn

På tribunene, som har kapasitet på nærmere 70.000 mennesker, var det nærmest folketomt.

Også Johann Forfang var skuffet over oppmøtet.

– Det skulle veldig gjerne vært flere folk her, sier han.

På spørsmål om det kan se ut som nordmenn har glemt å gå på hopprenn, svarer han følgende:

– Det ser litt sånn ut.

Det var glissent på tribunene i Holmenkollen.

Han skuffet i sitt første hopp i Raw Air, der det skal konkurreres de neste ti dagene, i Holmenkollen, Lillehammer, Trondheim og Vikersund. For Norge ble det ingen stor opptur sportslig.

Beste hjemmehoppet endte på 10. plass. Det var Andreas Stjernen.

– Vi får se hvordan oppmøtet er i morgen. Vil tro det er flere som møter opp da, sier Forfang.

Les også

Hopperne måtte ta drastiske grep: - Vi var akterutseilt

Lederen: For tidlig å kalle det publikumssvikt

– Jeg skjønner at arrangøren sikkert kunne ønske seg – og hadde fortjent mer publikum, sier Arne Åbråten, lederen for Raw Air.

Han var fornøyd med rammen som var lagt rundt rennet, og ville ikke anslå hvor mange som var møtt opp til den første av ti renn i turneringen.

Arne Åbråten, leder for Raw Air, mener det er for tidlig å kalle det publikumssvikt.

– Vi har en langt tradisjon med hopprenn på søndag i Holmenkollen. For noen år siden dro vi inn lagkonkurranse på lørdag, og nå trekker vi inn fredag. Jeg tror rett og slett vi må være tålmodige, sier Åbråten.

– Har markedsføringen av rennet vært god nok?

– Ut ifra mitt perspektiv, så har Holmenkollen Skifest gjort en kjempebra jobb med markedsføringen av Raw Air og skifestivalen generelt. Jeg synes det er litt tidlig å si at det er publikumssvikt når det er den første dagen, sier lederen.

Ber om tid

Clas Brede Bråthen tror det kan være lurt å vurdere å skille hopphelgen fra langrenn og kombinert, som også går samme helg.

– Ja, jeg tror det ikke vil være feil å sørge for at det bare er hopp på programmet. Der hvor det er store folkefester i hopprennet, er det ingen andre arrangement samtidig. Det kan være ett av alternativene, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

– På sikt er det nødt til å bli bedre. Vi er nødt til å komme opp på nivået til hoppuka, hvor det er flere på kvalifiseringen enn det er på finalen i Tour de Ski, fortsatte Bråthen.

Han ber om tid til å få satt Raw Air-turneringen på kartet. Fredagens kvalifisering i verdenscup inngår som renn i den nye hoppturneringen, og poengsummen inngår i sammendraget.

Det var lite som tydet på hopprenn rundt anlegget i Holmenkollen fredag. De fleste reklameplakatene handlet om lørdagens femmil.

– Det er lang tradisjon for langrenn og skiskyting i Holmenkollens skifestival. De er i denne sammenhengen konkurrenter for oss. Enn så lenge slår de oss, men slik har jeg ikke tenkt å la det være i framtiden, sier Bråthen.

En egen hopphelg kan dermed bli løsningen på Raw Air fremover.

– De som bare vil gi opp, dem gidder jeg ikke å jobbe med. De som mener dette ikke går, får finne seg noe annet å drive, sier en kamplysten hoppsjef.