Storspilte da Oilers endelig slo Frisk: – En viktig seier

En strålende Søberg sto for tre mål da Stavanger Oilers kjørte over Frisk Asker i DNB Arena.

Søberg scoret tre da Stavanger Oilers kjørte over Frisk Asker.

Stavanger Oilers - Frisk Asker 5–1

DNB Arena: Tirsdag møtte Oilers og Frisk Asker hverandre for fjerde gang denne sesongen. De tre fotegående møtene har endte med ettmålsseier til Frisk Asker. Tirsdag slo Oilers tilbake, og de ga seg ikke før det sto 5–1 på tavla.

Dagens mann, som noterte seg som sist på pucken på tre av målene var Markus Søberg.

– Det var en viktig seier, sier Søberg.

Åpningen på kampen var på ingen måte en forsmak på det som skulle komme. Verken tempo eller krigervilje var på topp.

– Vi var ikke helt sikre på oss selv i starten, men når vi ser at de begynner å lempe puck, så setter vi inn trykket, sier Søberg.

Les også

60 minutter på 60 sekunder: Oilers slo tilbake med storseier

Forechecking

Før tirsdagens kamp hadde Oilers bare scoret på seks prosent av skuddene så langt i sesongen. Tirsdag noterte de seg med fem mål på 33 skudd.

– Tidligere i sesongen har vi ikke fått uttelling når vi har hatt momentumet i kampene. Jeg er veldig fornøyd med at vi får til det i dag, og er spesielt fornøyd med tredje periode, sier Oilerstrener, Pål Gulbrandsen.

I midten av andre periode ble det et kjært gjensyn for Oilersfansen, god forechecking (offensivt press) har de ikke vært bortskjemt med så langt denne sesongen, men i store deler av perioden sliter Frisk med å komme ut av egen sone.

– Jeg mener vi har forechecket godt flere ganger denne sesongen, men at vi ikke har fått uttelling. I dag synes jeg vi har god struktur og setter press når vi skal gjennom 60 minutter, sier Gulbrandsen.

Les også

Børsen: Dette var mest imponerende i Oilers-seieren

Gode takter fra Cornet

Stavanger Oilers har signert to nye spillere, Phillipe Cornet og William Rapuzzi. Cornet har tidligere vært i klubben, men etter to år i Finland gjorde han sin andre debut tirsdag.

– Cornet kommer fra en lenger skadeavbrekk, men det var det ingen som kunne legge merke til i dag. Han klaget selv på at han hadde vondt i lungene etter første periode, men allikevel ble han bare bedre, sier Gulbrandsen.

Den andre signeringen, William Rapuzzi var ikke å se på isen i dag og det er usikkert om han blir klar til torsdagens oppgjør mot Manglerud Star.

– Foreløpig mangler han arbeidstilatelse. Så fort denne er klar, så kommer jeg nok til å bruke Rapuzzi, sier Gulbrandsen.

Kampen mot Manglerud Star går i DNB Arena torsdag klokka 18.00.