Sport

Få sekunder skilte Kristoff fra ny seier

De norske VM-rytterne viste styrke.

Alexander Kristoff vant spurten, men hovedfeltet greide aldri å ta igjen bruddet i GP Ouest France – Plouay.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Alexander Kristoff tro til med nok en super avslutning og vant spurten i hovedfeltet i GP Ouest France – Plouay, men like foran hadde allerede syv ryttere passert målstreken.

-Dette er et ritt han skal vinne i fremtiden, sa stefar og trener Stein Ørn til Aftenposten tidligere denne uken. Hadde bare hovedfeltet timet hentingen av de syv rytterne litt bedre, kunne Ørn fått sitt ønske oppfylt allerede i år. Kristoff vant sist helg Wattenfall Cyclassics i Hamburg og viste igjen at han har storformen intakt.

Sondre Holst Engers lagkamerat i IAM Sylvain Chavanel vant årets utgave av GP Ouest France – Plouay.

Viste seg frem

Edvald Boasson Hagen vant dette 229 kilometer lange rittet i 2012. Thor Hushovd tok andreplassen i 2007 bak Thomas Voeckler.

Både Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug viste seg også frem da det gikk mot slutten av rittet, noe som lover godt med norske briller med tanke på VM om en måned.

Nordhaug kom seg avgårde i et brudd da det gjensto cirka tre mil. Michal Kwiatkowski fra Omega Pharma – Quick Step gikk først, og fikk så besøk av Nordhaug og fem andre. Det var Kristjan Durasek (Lampre), Ben Hermans (BMC), Tim Wellens (Lotto Belisol), Angelo Tulik (Europcar) og Christoffer Juul-Jensen fra Tinkoff Saxo.

Bruddet klarte aldri å få mer enn 50 sekunder.

Med 17-18 kilometer igjen ble det fart i hovedfeltet, som begynte å slå sprekker. Edvald Boasson Hagen kom seg med i et nytt brudd og viste igjen at han er i ferd med å finne tilbake godformen. Dette mellombruddet ble imidlertid fort kjørt inn igjen, og det tok bare noen få kilometer før Nordhaugs brudd var innenfor synsvidde.

Alexander Kristoff satt helt rolig i hovedfeltet og lot lagkameratene i Katjusja gjøre jobben med å tette luken. Avstanden lå en god stund på pluss-minus 20 sekunder, og men de syv i front var ikke veldig enige om hvordan det skulle kjøres. De tittet på hverandre og støtet hver sin gang. Med fem kilometer igjen var ledelsen 15 sekunder. I den aller siste bakken stakk så Nordhaug, og da klatre ikke noen av bruddkameratene å følge. Hovedfeltet kom fort på ham, men Nøtterøy-gutten viste at han er i kjempeform foran både de to rittene i Canada, GP Quebec og GP Montreal, som går om to uker, og VM i Spania 28. september.

På de siste tre-fire kilometerne klarte altså syv ryttere å få noen meter på hovedfeltet, et brudd som holdt helt inn.

Les også

  1. - Ikke forvent VM-gull av Kristoff

  2. - Et av mine favorittritt

Les mer om

  1. Alexander Kristoff