Vil ha utenlandsk spillselskap som sponsor: - Tror avtalen blir godkjent

Avaldsnes ønsker å reklamere for et utenlandsk spillselskap under Europa-cup, men NFF sier nei.

Her jubler Elise Thorsnes, Maren Mjelde og Luana (med ryggen til) for seier mot Stabæk i semifinalen i cupen i fjor. Nå ønsker de Betsson som sponsor.

Det er Nettavisen som torsdag melder at Avaldsnes' fotballjenter ønsker spillselskapet Betsson som sponsor under kampene i Europa-cupen.

Klubben, som tidligere hadde Tom Nordlie som trener, har søkt Norges Fotballforbund om tillatelse, men NFF sier med all sannsynlighet nei.

– Norsk kvinnefotball fortjener å bli satset på, og det er stadig flere enig i. Da må vi huske at det også koster å satse. En slik avtale vil være svært viktig for Avaldsnes. Målet vårt er å kjempe om Champions League-tittelen, og dit kommer vi ikke med kakelotteri alene, sier styremedlem Frode Nygaard i Avaldsnes til Nettavisen.

– NFF vil på det sterkeste oppfordre Avaldsnes til å droppe alt av samarbeid med en utenlandsk spillaktør, sier Yngve Haavik, fotballforbundets kommunikasjonssjef.

Nygaard i Avaldsnes mener at klubben her er innenfor regelverket.

— Vi tror avtalen blir godkjent, sier han overfor VG.

– Jeg er ikke kjent med at NFF har mottatt noe brev fra Avaldsnes og har så vidt rukket å lese saken. Det dette i realiteten handler om – dersom samarbeidet blir en realitet – er et brudd på avtalen med Norsk Tipping som også Toppserieklubbene er omfattet av, samt et potensielt brudd på norsk lov som Lotteritilsynet må følge opp, sier Yngve Haavik.

Les også

Norsk Tipping innrømmer: Noen stortapere spiller bort hundrevis av millioner

PR-manager i Betsson, Mikael Mellqvist, sier spillselskapet har latt seg imponere over Avaldsnes satsting, og ønsker veldig gjerne å være sponsor for klubben.