Sport

Myrhol: - Vi har knappet inn på Danmark

Kampen mot Bahrain var ute av hodene på de norske håndballgutta allerede da de kom til intervjusonen under tribunen i Boxen. Nå er det Danmark som gjelder.

FLYR HØYT: Bjarte Myrhol og Norges håndballkarer slo Bahrain, men nå venter tøffere motstand.
  • Arne Hole

HERNING: – Danmark er favoritt, men jeg vil ikke si klar favoritt. Vi har kappet inn på forspranget de hadde for tre -fire år siden, sier kaptein Bjarte Myrhol etter 35-29 over Bahrain.

Norge leverte en nokså sløv kamp mot Bahrain og dro ikke fra før det gjensto 13 minutter. Det brydde ingen seg om. Analyser derfra blir helt ubrukelige inn mot det som venter.

– Det er ikke første gang jeg er med og spiller en kamp som blir sånn. Bahrain hadde andre bevegelser og andre typer spillere enn vi er vant til. Når vi roter i en periode hvor vi kunne ha avgjort kampen, ble det som det ble, sier Myrhol. Og så er han ferdig med den kampen.

For dem som ikke er ferdig med den: Norge skjøt dårlig og gjorde mange tekniske feil i første omgang. Det gjorde at det sto bare 16–15 til pause. Etter pause tok Bahrain ledelsen før Norge vant en periode i undertall med 2–1. Da ble det 27-24, og siden var det ingen grunn til å se seg tilbake.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Bergerud overrasket over tilliten

  2. Norsk seier i OL-kvaliken: - Det deles ikke ut stilpoeng, og godt er det

Havang ser et storlag

– Dette er Norges livs sjanse, sier tidligere landslagsspiller Øystein Havang – nå tilbake som ekspertkommentator for NRK.

– Jeg tenker på sammensetningen i laget og homogenitet. Vi har hatt lag tidligere som kan måle seg med dette spiller for spiller, men sammensetningen av ferdigheter, alder og trenerteamet er tilsammen bedre enn noen gang. Dette er et lag uten klikker og hierarki, men et lag hvor spillerne står sammen i tykt og tynt, skryter Havang, som ikke har latt seg skremme av Danmark i det siste.

– Det har vært litt usikkerhet i det danske spillet. Norge har helt klart en sjanse hvis de presterer på sitt beste. Og Norge har en holdning som sier at "dette er mulig", sier Havang.

Presset på Danmark

På hjemmebane er Danmark favoritt til å vinne gruppen. I planen inngår at Norge skal bankes i Boxen lørdag kveld. Men det er mye nervøsitet å spore. Islendingen Gudmundur Gudmundsson, som overtok etter suksesstrener Ulrik Wilbek, kjenner kanskje presset best av alle. I VM i fjor ble det femteplass – en plassering Norge ville ha jublet for, men for danskene er det ikke godt nok.

I EM i Polen i januar gikk det enda verre, sjetteplass. Og så fortsatte det med syvmålstap mot EM-vinner Tyskland (uten Mikkel Hansen) i en treningskamp i forrige uke. Det etter at treningsleiren måtte utsettes to dager fordi Flensburg ikke ville frigi spillere. Ettmålsseier mot eget reservelag var heller ikke egnet til å imponere, selv om Gudmundsson uttalte at han fikk en del gode svar.

Danmark har internasjonale toppspillere på alle plasser unntatt høyre back, med Mikkel Hansen som den aller største stjernen. Derfor er det et klart krav i dansk presse at deres "drenger" skal spille om medaljer i alle mesterskap.

Slått ut på damesiden

Danmark har allerede fått et på trynet i OL-kvalifiseringen. Det skjedde da damene på hjemmebane i slutten av mars ikke greide å skaffe Rio-billetter. Romania og Montenegro ble for sterke for danskene, som tok tre OL-gull på rad fra 1996. Dansk håndball, som også er i tilbakegang i antall spillere, tåler ikke en ny baksmell.

Heller ikke Gudmundur Gudmundsson?

PS: I Den andre kampen fredag kveld vant Danmark 28-24 over Kroatia.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett:

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball