Sport

Ndure i retten: - Jeg har ikke rørt henne én gang

Sprinter Jaysuma Saidy Ndure (32) fortalte retten en helt annen versjon av forholdet hvor han er tiltalt for gjentatte tilfeller av vold og trusler mot den tidligere samboeren (23).

- Jeg har ikke rørt henne én gang, sa Ndure under den to timer lange sammenhengende forklaringen i Nedre Romerike tingrett tirsdag. (Arkivfoto)
  • NTB

— Jeg har ikke rørt henne én gang, sa Ndure under den to timer lange sammenhengende forklaringen i Nedre Romerike tingrett.

Først flere timer etter den opprinnelig planen, tok Ndure til motmæle. Da hadde den tidligere samboeren vitnet tre timer lenger enn planlagt etter at forsvarer Mette Yvonne Larsen hadde en ekstra runde med spørsmål til kvinnen.

Vi følger rettssaken direkte:

Les også

Ndure i retten: - Hun elsket å slåss og slå

— Dramaqueen

Ndure har avvist straffskyld på alle punkter i tiltalen og startet med å gi en lang sammenhengende forklaring til retten.

Forholdet mellom han og den åtte år yngre modellen hadde vært langt fra harmonisk, men den tiltalte mannens forklaring gikk i helt motsatt retning av det påståtte offeret.

— Når hun var aggressiv og når hun ikke fikk til ting, så ble hun en dramaqueen og begynte å gråte og sånn. Det likte jeg ikke, og da trøstet jeg henne, sa Ndure.

Norgesmesteren på 100- og 200 meter fortalte at han flere ganger forsøkte å avslutte forholdet, men at det alltid dukket opp noe som gjorde at bruddet ikke ble endelig.

Etter et oppgjør i Frankfurt i september 2014 sa han seg villig til å hjelpe henne til rette med studier og jobb, men følte at 23-åringen ikke bidro med sitt. Etter dette avbrøt han endelig forholdet høsten 2014, sa sprinteren i retten.

- Jeg elsket henne

Natt til 8. november samme år kom 23-åringen hjem til ham. Ndures forklaring er fullstendig ulik hva den tidligere kjæresten oppga i retten, men det oppsto en konflikt som utløste en nødsamtale til politiet hvor Ndure ble kastet på glattcelle og kvinnen endte på sykehus.

Politiet tok ham med til stasjonen. Ndure sier han gråt.

— Jeg elsket henne veldig. Jeg har aldri i mitt liv forsøkt å gjøre livet hennes vanskelig, bare å gjøre det slutt. Hun har sagt at hun skal gjøre mitt liv et helvete, sier Ndure.

Sprinteren, som kom fra Gambia til Norge som 18-åring for å bo sammen med faren, sier han ble oppdratt av moren og mormoren. Han ville aldri skade en kvinne, hevdet han i retten.

Var redd

Tidligere på dagen tirsdag ble den 23 år gamle kvinnen hardt presset av Ndures forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen. Alle intime forhold rundt forholdet mellom modellen og sprinteren ble blottlagt i retten.

Hun beskrev seg selv som den svake i forholdet, og at hun var redd for samboeren hele året de var sammen. Til slutt ble det for mye for kvinnen som hulkende ba om en pause.

Kvinnens uttalelser står likevel i sterk kontrast til den tiltalte ekskjærestens uttalelser om at han flere ganger ble slått av kvinnen når hun ikke fikk det som hun ville, selv om Ndures forsvarer tidligere på dagen hadde stilt spørsmålet til den vevre modellen og fått en kraftig reaksjon tilbake.

— Du prøver å dokumentere at jeg har utøvd vold mot ham? Se på meg og se på ham da, sa 23-åringen opprørt til advokaten. (©NTB)

Les også

  1. Ekssamboeren fortalte om slag og sjalusi

Les mer om

  1. Friidrett