Norges reserver trente knallharde intervaller rett etter kampslutt

Ida Alstad gikk rett fra Romania-seieren til knallhard intervalløkt. Norge gir full gass inn i OLs kvartfinale.

Ida Alstad fikk ikke brukt nok krefter mot Romania og gjennomførte ei tøff intervalløkt etter kampslutt. I mesterskap trener spillerne som ikke brukes så mye i kampene knallhardt for å holde seg i form.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

RIO DE JANEIRO: Full gass i 17 sekunder, så rolig tempo i 13 sekunder. Gjenta i seks minutter og ha et minutt hvile. Så kjører du den samme rutinen enda to ganger og får til sammen 18 minutter med aktivitet. Da har du økta som venter etter kampslutt for de norske spillerne som har spilt minst i OL.

-Har mye energi

— Jeg har mye energi og vil selvsagt spille mer, men det viktigste er at vi vinner, sier Ida Alstad til Adresseavisen.

Brasil vant til slutt pulje A foran Norge, mens Sverige ble nummer tre i pulje B som ble vunnet av Russland. Dermed blir det svensk-norsk fight når man skal spille om en semifinaleplass.

(for abonnenter)
I sliteseieren over Romania fikk ikke Alstad bidratt slik hun gjerne vil, men hun passer på å være klar når sjansen byr seg. Den knallharde økta hun kjørte etter kampslutt er viktig for å holde kroppen i gang.

— Dette er det første mesterskapet jeg ikke spiller så mye. Det er en ny rolle for meg. Jeg kan ikke miste intensiteten, aggressiviteten og selvtilliten, sier hun.

- Hva gjør det med deg å sitte mye på benken?

— Jeg må jobbe med meg selv for å takle det. Jeg føler at jeg har noe å bidra med, men jeg har ikke fått nok tid til å komme i gang, forklarer hun.

Les også

Håndballjentenes kampstart kan skape trøbbel for norske TV-seere

Flagrende selvtillit

Også Mari Molid må legge inn ekstra trening for å holde kroppen i gang. Mot Romania fikk hun et kort innhopp etter å ha vært benket i Norges to foregående kamper.

Marit Molid.

— Det var godt å få litt spilletid og få bidra til seier. Selvtilliten har vært litt flagrende, jeg skal innrømme det. Men jeg holder hodet høyt, og jeg vet at jeg har forsvarskvaliteter som kan bidra for laget, sier Molid.

Les også

Herrem: - Jeg har ikke vært fornøyd med meg selv

Nå ser både hun og Alstad fram mot tirsdagens kvartfinale mot svenskene. Norge har vunnet alle de tre tidligere oppgjørene mot dem i OL-sammenheng.

— Vi er favoritter, men de kan utfordre oss. Det er ingen for at vi undervurderer dem, lover Molid.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

— Vi har vært på leir og trent med dem i sommer på Algarve. Det er et godt lag som scorer mye, men de slipper også inn mye mål, sier Alstad og legger til:- For meg er det det samme hvem vi møter.