Vipers vant etter ny thriller

Vipers gjorde det ulidelig spennende mot Oppsal, men vant til slutt 26-23 etter en sterk avslutning.

Bildetekst: Vipers-jentene kunne til slutt juble for seier 26-23 mot Oppsal.
Vipers slo Oppsal 26-23 i en nervepirrende kamp i Aqurama søndag kveld.

Vipers — Oppdal 26-23

Vipers har dermed vunnet de tre siste seriekampene etter dramatikk. Først slo de Tertnes 19-18 på bortebane, deretter Byåsen 26-25 borte, og nå Oppsal 26-23 etter å ha avgjort kampen i det siste minuttet.

— Det eneste jeg tenker er at vi skal vinne, vi skal ikke tape mot Oppsal, sier Sakura Hauge, som hadde flere avgjørende redninger i sluttminuttene.

— Dette var enda verre enn å være på banen. Utrolig nervepirrende. Men dødsgøy å se fra benken at de lykkes, sier Vilde Jonassen, som måtte vike for Sanne Bak Pedersen i sluttminuttene.

Lå under 0-4

Oppsal var i føringen gjennom nesten hele kampen, men en fantastisk avslutning sørget for at Vipers står med full poengpott etter fire serierunder.

Vipers fikk en grusomt start på kampen, og lå under 0-4 før Jeanett Kristiansen scoret Vipers første mål – sju minutter ut i kampen. Da hadde allerede Vipers-trener Kenneth Gabrielsen tatt sin første timeout. Utover i omgangen virket det som om Vipers var i ferd med å finne ut av Oppsal, for eksempel da Vilde Jonassen reduserte til 5-7, men Oslo-laget hadde tydeligvis gjort hjemmeleksen, og holdt sørlendingene på en armlengdes avstand ut hele omgangen. Ved pause ledet de 14-11. Etter pause fortsatt kampen lenge i samme spor, og ti minutter ut i omgangen ledet Oppsal 20-16. Men så startet Vipers opphentingen, og 46 minutter ut i kampen var de endelig ajour – på stillingen 20-20. ## Sakura Hauge storspilte

Men Oppsal nektet å slippe taket, og selv om Vipers gikk opp i en 23-21-ledelse, bet de seg fast, og sørget for at det ble en thriller helt inn. Heldigvis satte Vipers inn Sakura Hauge i mål i andre omgang, og i sluttminuttene leverte hun en rekke svært avgjørende redninger, blant annet på straffe.

Spenningen stod seg helt til sluttsekundene. Oppsal hadde blant annet ballen på stillingen 24-23 til Vipers – da mindre enn to minutter gjenstod, men Hauge reddet igjen.

— Vi er hakket bedre trent

I stedet scoret Ulrika Olsson og Tonje Refsnes i sluttsekundene, og Vipers vant 26-23. — Det som avgjør denne kampen, er at vi er det beste laget, og det viser vi ved å dra seieren i land i sluttminuttene. Det går tungt gjennom hele kampen, og vi får ikke ting til å stemme, men vi viser til slutt at vi er hakket bedre trent og at vi har flere spillere som holder nivået, sier Kari Brattset, som ble kåret til Vipers beste spiller av en jury i hallen.