Schleck vant, Evans i gult

Andy Schleck spurtbeseiret Samuel Sanchez, men er 20 sekunder bak Cadel Evans som overtok den gule ledertrøya.

Andy Schleck jubler etter å ha spurtbeseiret Samuel Sánchez.

Det ble en høydramatisk 8. etappe fra Station des Rousses da flesteparten av sammenlagtfavorittene hang med i den siste stigningen. Luxembourgske Andy Schleck fra Saxo Bank rykket fra konkurrentene med en kilometer igjen til målstreken og fikk etter hvert selskap av Samuel Sánchez. Det ble til slutt en spurtduell mellom de to der Schleck gikk seirende ut.

Restene av gruppen med sammenlagtfavoritter, deriblant australske Cadel Evans som overtok den gule ledertrøya, kom i mål cirka ti sekunder etter etappevinneren.

Armstrongs fall

Den av forhåndsfavorittene som skuffet mest var den syvdobbelte tidligere mesteren Lance Armstrong. Amerikaneren var innblandet i tre velt i løpet av etappen og falt tidlig av lasset. I mål var han over 11 minutter bak de beste, og kan dermed glemme en plassering i toppen av sammendraget.

Levi Leipheimer var eneste rytter fra Armstrongs lag Radioshack som var blant de beste mål på den første virkelig klatreetappen av årets Tour. Han tar dermed trolig over kapteinsansvaret etter Armstrongs kapitulasjon

Evans i føring

Den andre fjelletappen i årets Tour de France endte programmessig med at Sylvain Chavanel måtte gi fra seg den gule trøya han tok tilbake lørdag.

Cadel Evans som lå bare 1,25 bak ved start, er ny sammenlagtleder, og var blant de 14 som kom samlet mot mål i den 189 km lange etappen opp til Morzine-Avoriaz. Men på de siste metrene måtte australieren slippe, og luxembourgeren Andy Schleck fikk med seg spanske Samuel Sánchez opp til spurten.

Der var Schleck sterkest, tok sin første etappeseier i årets Tour og er på annenplass i sammendraget, ikke mer enn 20 sekunder bak Evans, mens Alberto Contador som også var med hele veien opp, er 1,01 bak Evans. De fikk henholdsvis 5. og 6.-plassen.

— Det er 14 dager igjen til mål i Paris, så vi får ta det dag for dag, fastslo Cadel Evans i intervju med TV 2. Tour de France har hviledag mandag.

(NTB)