Sport

Arvesen takket for støtten

Kurt Asle Arvesen var rørt til tårer da det ble klart at lagkameraten Carlos Sastre ville vinne Tour de France lørdag. Søndag takket han for all støtte fra alle nordmennene som har fulgt rittet rundt løypa.

Kurt Asle Arvesen ble historisk da han vant den 11. etappen i årets ritt. Det var hans første etappeseier i Touren. I tillegg fikk han oppleve å sykle på samme lag som vinneren, spanieren Carlos Sastre. Det danske CSC-laget har dominert årets Tour-utgave, og de fikk også vinneren av ungdomstrøya i Andy Schleck. Selvsagt vant de lagkonkurransen også.

Arvesen har vist fram sine glitrende egenskaper som hjelperytter. Flere ganger har han tauet feltet fra front. Ikke minst på klatreetappene.

Det har de norske tilskuerne rundt løypene satt pris på.

– Det var helt enorm og fantastisk å komme inn på Champs-Élysées med alle de norske flaggene rundt omkring. Slik har det vært under hele Touren. Støtten har vært helt fantastisk, sa Arvesen til TV 2 søndag.

Mannen fra Eresfjord i Romsdal er tredje nordmann som har hjulpet sin kaptein til seier i Tour de France etter Atle Kvålsvoll (vinnerlaget til Greg LeMond i 1990) og Steffen Kjærgaard (vinnerlaget til Lance Armstrong i 2000 og 2001).

Sastre vant Tour de France

Den spanske Team CSC-rytteren Carlos Sastre syklet inn til sammenlagtseier i Tour de France søndag. Belgieren Gert Stegemans fra Quick Step tok en ganske enkel seier på avslutningsetappen. Thor Hushovd kom inn på femteplass, og i kampen om den grønne poengtrøya kom han på annenplass etter relativt suverene Oscar Freire.

33 år gamle Sastre fikk en fin tur inn mot den franske hovedstaden, og han ble den tredje spanieren på rad med seier i Tour de France. Totalt har åtte spaniere vunnet Tour de France. I fjor kom Sastre på annenplass bak Alberto Contador. Oscar Pereiro vant i 2006. Sastre distanserte australieren Cadel Evans på annenplass med 1.05 minutter. Østerrikeren Bernard Kohl ble nummer tre i sammendraget, 1.20 minutter bak Sastre. Kohl ble vinner av klatretrøya. CSCs Andy Schleck vant ungdomstrøya.

Hushovd: — Jeg trenger hvile

– Det har vært en Tour med litt for mange problemer, erkjente Thor Hushovd etter målgang i Paris. Grimstad-syklisten kom på femteplass i avslutningsetappen av 2008-årgangen av Tour de France. Han hadde for svake bein til å kopiere seieren opp Champs-Élysées fra 2006. I kampen om poengtrøya endte nordmannen til slutt på annenplass bak suverene Oscar Freire.

– Jeg er glad jeg er Paris. Helsa er ikke så bra, har jeg funnet ut. Jeg tror rett og slett at jeg trenger hvile. Forhåpentlig får jeg igjen overskuddet i løpet av kommende uke, slik at jeg kan dra til OL med friske bein, sa Hushovd til TV 2. Thor Hushovd vant rittets 2. etappe, men etterpå ble det tungt for ham.

– Jeg har ikke fått tatt ut alt. Det har vært slitsomt etter den første uka, sa Hushovd.

Kong Carlos av Frankrike. Sastre ble den tredje spanjolen på rad til å vinne Tour de France, etter Oscar Pereiro Sio og Alberto Contador.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5